Wat is moederdag zonder je moeder?

Posted by Linda Canter | May 8, 2011 25

Al weken worden we doodgegooid met reclames voor Moederdag. Al weken wordt mij in commercials gevraagd of mijn moeder ook de mooiste en liefste moeder ter wereld is. Ja, dat was ze zeker weten. Met de nadruk op was. Hoe vier je moederdag zonder je moeder?

Al die reclames, ik probeer er niet naar te luisteren. Alle folders verdwijnen al weken ongelezen in de papierbak. Op dit moment kan ik het nog niet aan om continu geconfronteerd te worden met innig omhelzende moeders en dochters. Zoals de meesten van jullie weten is mijn moeder overleden, bijna zeven maanden geleden. Vandaag is trouwens ook de dag dat Rob en ik precies één jaar getrouwd zijn. Een feestelijke en verdrietige dag voor mij, net zoals mijn trouwdag en eigenlijk ook de sterfdag van mijn moeder.

Mijn lieve moeder was de belangrijkste persoon in mijn leven. Misschien is de dat nog steeds wel. We waren twee handen op één buik en vandaag wil ik haar eren. Vandaag laat ik de mooiste foto’s zien die ik van mijn mama heb.

Op het nieuwste album van Nick & Simon staat trouwens een prachtig liedje. Het wordt gezongen door Simon en is geschreven voor zijn overleden vader. Hoewel dit dus over een vader gaat, is de tekst voor mij enorm herkenbaar en ik word altijd enorm emotioneel van dit nummer. Hier kan je het nummer beluisteren en de tekst staat hieronder.

[noteblock]Het voelt als hagel op een warme zomerdag,
Het is een huilbui terwijl ieder ander lacht.
Het plezier is mij ontnomen,
En er is nooit een ontkomen aan.

Oh, ik waan mij in de baan van alle dag,
Maar hij blijft mij achtervolgen deze dag.
In gedachten blijf ik dromen,
Maar er is nooit een ontkomen aan.

Eén keer per jaar voel ik me minder.
Iedereen vrolijk en iedereen lacht.
Eén keer per jaar dan voel ik m’n tranen.
want dan is het Vaderdag.

Het is een dag waarop de zon zijn zin kwijtraakt,
Het is een dag die mij intens verdrietig maakt.
Het is een zondag zonder zorgen,
Voor de vaders die pas morgen gaan.

Eén keer per jaar voel ik me minder.
Iedereen vrolijk en iedereen lacht.
Eén keer per jaar dan voel ik m’n tranen.
Want dan is het Vaderdag, dan is het Vaderdag.[/noteblock]

Ik probeer me vandaag staande te houden door te denken aan de mooie dingen die ik heb meegemaakt met mijn moeder. Dat ze nog bij mijn bruiloft kon zijn, bijvoorbeeld. En dat ik toch 26 jaar met haar samen heb mogen leven.

Lieve, lieve mama. Vandaag denk ik alleen aan jou.

25 Responses

 • Joyce

  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen Linda, maar je bent echt een geweldig mens, je lijkt als twee druppels water op je moeder en ik vind jullie beide killervrouwen.

 • Ellyg

  Je lijkt inderdaad sprekend op je moeder! Jullie zijn allebei prachtig. Ik moet er niet aan denken om mijn moeder al te moeten missen en zeker niet op een dag als vandaag. Sterkte en een dikke knuffel!

 • Lieke

  Gelukkig is het maar 1 x per jaar moederdag, dan word je er ook minder vaak aan herinnert.. Het verlies is zo al zwaar genoeg…

 • Marijse

  Hej Linda, ik weet precies hoe je je voelt,, mijn moeder is nu bijna 3 jaar geleden overleden. En deze dagen blijven gewoon k*t,, net zoals jij zegt vooral die reclame van moeders die lachen en knuffelen met hun dochter,, verdrietig word ik er van.. Sterkte vandaag en geniet lekker van het zomerse zondag weer :)
  Liefs Marijse

 • Lieve Linda,
  Wat een rotdag moet dit voor je zijn :(
  Ik wens je heel veel sterkte vandaag, probeer te denken aan alle mooie momenten die je samen beleefd hebt (K)
  Wat was je moeder toch een knappe vrouw.. dat denk ik elke keer weer als ik foto’s van haar zie.. En als ik je verhalen zo hoor was ze zowel van binnen als vanbuiten een prachtig persoon!
  Heel veel sterkte en een dikke knuffel!!!

 • ik vind het ook toch altijd even slikken hoor. het is dan wel lang geleden, maar er is niets zo confronterend als de hele wereld die met zijn/haar moeder bezig is. hele mooie foto’s meid en heel veel sterkte <3

 • Heel erg veel sterkte vandaag! Het moet ontzettend moeilijk zijn voor je Lin :( Probeer te genieten van de mensen om je heen en het lekkere zonnetje. Dikke kroel!

 • Oh, wat herken ik dit toch enorm! Ik heb dit met vaderdag, mijn vader overleed heel wat jaartjes terug en wij (ik en mijn broertje) probeerden het om te buigen naar opadag. Ik irriteer me mateloos aan die reclames en probeer het te negeren, maar het is moeilijk. Veel sterkte!
  Francisca recently posted..1 jaar Postcrossing

 • Wat was ze mooi zeg en wat lijk je veel op haar.
  Ik kan me niet voorstellen hoe lastig het is om juist op zulke dagen nog extra geconfronteerd te worden met zo’n groot verlies, daarom kan ik niks anders dan je sterkte wensen.
  Eva recently posted..Slingers

 • Heel veel sterkte vandaag. Zulke dagen zijn inderdaad niet leuk :( De foto’s die je ons laat zien zijn prachtig, vooral de laatste foto van jullie samen :)

 • omdat ik zelf moeder ben en mijn kind op school verplicht een moederdagcadeau maakt doen we hier wat aan. maar ik verbied gekochte presentjes: ik wil alleen een tekening of een knutselcadeau.
  dit is natuurlijk jouw eerste moederdag zonder moeder die je kunt verblijden met een bezoekje en een dikke knuffel. wat moeten al die stomme reclames met grijnzende moeder-dochter combinaties dan pijn doen.
  maak er dan maar een fijne trouwdag van, meid.
  Pippi recently posted..Dag 507- Doel 83 Prinselijke Punch and Judy

 • Papa van Linda en man van Coby

  LL,

  Ik weet dat je het vooral met dit soort dagen erg moeilijk hebt.
  Maar ik wil jullie ook langs deze weg feliciteren met jullie 1e huwelijksdag.

  Papa

 • Stephanie

  Begrijpelijk dat dit een beladen dag voor je is! Ik hoop voor je dat je je verdriet een goede plek kunt geven en in de toekomst beter “bestand” bent. Maar daardoor hoef je alsnog je moeder niet te missen hoor!
  En wat iedereen al zegt, wat lijken jullie toch verschikkelijk op elkaar!
  Sterkte nog!

 • ik krijg helemaal kippenvel als ik het zo lees, veel sterkte vandaag!

  Ik snap dat dit voor jou een hele moeilijke dag is.

  *Knuffel*
  Tatjana recently posted..Verjaardagswinactie nr 8! Win een waardebon van 7-50 bij Puresoapnl 2x kans

 • Meid, ik krijg er tranen van in mijn ogen… Heel veel sterkte met het missen van jouw moeder! ♥ Probeer er een fijne dag van te maken met de mensen van wie je houdt.. Liefs Ilja
  Ilja recently posted..Maybelline – Luscious Gloss in ‘Berry Bella &amp Cherry Bloom’

 • Renske

  Ik wens je heel veel sterkte vandaag. Het is ook nog zo recent, dan zijn zulke dagen extra moeilijk. Dat zal in de loop der tijd minder worden, maar het blijft altijd een rare dag. Maar alleen mensen die hetzelfde meegemaakt hebben snappen hoe zoiets altijd zijn sporen achter blijft laten. Mijn moeder is 14 jaar geleden overleden en ik heb een tweede moeder, waardoor moederdag toch vooral een fijne lading heeft, waarop ik mijn tweede moeder een fijne dag bezorg, want dat verdient zij, maar waarop ik ook aan mooie momenten met mijn eerste moeder kan denken.
  Ik hoop dat jij ook ooit moederdag op die manier zal kunnen beleven. Veel sterkte voor nu.

 • Ahw, kan mij echt niet voorstellen hoe vreselijk je je moet voelen :( Heel veel sterkte meid en ik weet zeker dat ze boven met veel trots naar je kijkt :)
  Lisa recently posted..Happy Mothers day to all the mothers in the world!

 • Het zal ongetwijfels heftig zijn…. maar wat was ze prachtig en jullie hebben volgens mij precies dezelfde sparkle in de ogen, zo leuk om te zien!
  En dat van moederdag… heeft vooral een voordeel: verschillende setjes (vooral parfum) zijn nu goed afgeprijsd, dus lekker inslaan ;)
  PinkFairy recently posted..Opening Inglot Nederland- video impressie

 • Ik kwam via via op je blog terecht. Ik vind je blog erg fijn om te lezen, vooral ook door het persoonlijke tintje wat je eraan geeft. Wat verschrikkelijk dat je je moeder al zo jong heb verloren, maar inderdaad denkt vooral aan alle mooie dingen die je met haar heb meegemaakt. Mijn opa (vader van m’n moeder) is twee jaar geleden op 10 mei overleden. Toen was het ook Moederdag. Gelukkig valt Moederdag niet altijd op dezelfde datum maar zal altijd een nare bijsmaak houden. Sterkte!

 • Wat een prachtige foto’s zeg, daar mag je zeker trots op zijn. Knuffel meid!
  Femke recently posted..Test- CosmeticaStunter L’Oreal Color Appeal Oogschaduw Iced Pink

 • me

  Mijn moeder is dit jaar 23 jaar geleden overleden en je went er aan behalve dan als je moeders en dochters ziet lopen bij het winkelen…..elke keer toch dat vlaagje jaloezie van “Zij wel en ik niet”. Ja, ik mis beide ouders nog steeds ook al zijn ze beide (mijn vader 15 jaar geleden) al overleden. Ze hadden ouder moeten worden dan ze uiteindelijk zijn geworden.

 • Lelo

  Dat lied van Nick en Simon, geweldig mooi! Zegt alles.

Leave a Reply

latest posts from Mama

20160418_140557
20151214_165948

Video: Kerst in New York

Posted on Dec 26, 2015 in Personal | one comment

One world trade center

Kerst in New York: foto’s deel 1

Posted on Dec 21, 2015 in Personal | no responses

Articles you may be interested

20151214_165948