Review: Rimmel – Stay Matte Liquid Mousse Foundation Ivory

Posted by Linda Canter | October 24, 2013 6

Snij de taart maar aan, want het is tijd voor een feestje! Rimmel lanceert een fantastisch nieuw product voor de snel glimmende huid! Stay Matte Liquid Mousse Foundation belooft een frisse, natuurlijke finish die het glimmen van de huid tegengaat zonder je huid met een dikke laag foundation te bedekken.

Aldus het persbericht. Ik ben benieuwd!

Rimmel-Stay-Matte-Liquid-Mousse-Foundation-3

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation

Eindelijk een matte finish zonder maskereffect! Stay Matte Liquid Mousse Foundation van Rimmel is lekker licht, fantastisch fris en tilt anti-glans naar een hoger niveau – het maskereffect dat veel andere matterende foundations geven, is nu verleden tijd. De formule heeft een luchtige moussetextuur en bevat ultramoderne gel emulgatoren, waardoor de foundation zich gemakkelijk laat aanbrengen en moeiteloos één wordt met jouw huid. Daarnaast bevat de foundation vederlichte matterende poeders die je huid de hele dag lang een zijdezachte, matte finish en een frisse, natuurlijke uitstraling geven.

Dat klinkt goed, toch? Ik heb eerder mousse foundations gebruikt, van Maybelline en Catrice, maar die gaven toch altijd wel een heel erg maskereffect. Ik ben benieuwd of dat met de Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation minder is.

Rimmel-Stay-Matte-Liquid-Mousse-Foundation-2

Ik pakte veel te veel foundation: hieronder zie je waar je genoeg aan hebt voor je hele gezicht.

Rimmel-Stay-Matte-Liquid-Mousse-Foundation-1

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation foto’s

Nou, daar gaan we dan, de foto’s. Links zie je mijn gezicht zonder make-up, in het midden draag ik alleen de foundation en rechts zie je mijn gezicht met primer van NYC en daarover de foundation.

Collage Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation Ivory 100

En hier nog een keer: zonder foundation, met foundation en met foundation en primer. Zijn jullie al enthousiast? Nee, ik ook niet.

Collage Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation Ivory 100 02

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation review

Oké, negatief doen is niet leuk. Daarom begin ik met de positieve dingen. De tube is mooi, hij is slank en heeft leuke paarse accenten. De opening is niet te groot of te klein en de formule is erg goed uit te smeren. Voor de rest heb ik helaas niet veel positiefs te melden: ik krijg een heel erg cakey effect. Een dikke plamuurlaag. Mijn poriën worden extra geaccentueerd. Nee, dit is niks voor mij. Als ik de foundation met de (hele fijne) primer van NYC gebruik wordt het drama iets minder, maar nog steeds zou ik dit nooit dragen.

Ik ben bang dat deze mousse foundation een product is die veel jonge meiden gaan gebruiken: het dekt namelijk enorm. En dat is iets waar onzekere meisjes naar zoeken, denk ik. Ik zelf wel in elk geval, in mijn tienerjaren. Oh ja, nog één positief dingetje: de lichtste kleur, ivory, is heel licht. Licht genoeg voor mij.

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

De Stay Matte Liquid Mousse Foundation van Rimmel kost €9,99 (30 ml) en is verkrijgbaar in vier kleuren: ivory, soft beige, sand en natural beige. Je koopt de foundation bij drogisterijen als Kruidvat en Etos.

6 Responses

Leave a Reply

Articles you may be interested

Essie-Dress-to-Kill-herfst-2014-03
Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Tip: 2+1 gratis op L’Oreal en Essie

Posted on Apr 23, 2014 in General | no responses

Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Swatches: Essie Hide & Go Chic lente 2014

Posted on Apr 15, 2014 in Nagellak | 7 comments