Review: Oriflame Tender Care Black Current Protecting Balm & Paula’s Choice Lip & Body Treatment Balm

Posted by Linda Canter | November 8, 2013 7

Het wordt weer guur: merken jullie het ook aan jullie huid? Ik wel, ik ben alweer druk aan het smeren met handcrèmes en lippenbalsems. Vandaag twee protecting balms van Oriflame en Paula’s Choice in de review.

Orfilame-en-Paula's-Choice

Oriflame Tender Care Black Current Protecting Balm

De legendarische bestseller Oriflame Tender Care Protecting Balm helpt perfect bij een droge huid. De rijke, multifunctionele formule herstelt de zachtheid en souplesse en laat zelfs de meest ruwe plekjes weer snel comfortabel en zacht aanvoelen. De samenstelling met bijenwas en plantaardige oliën is geschikt voor lippen, gezicht, nagelriemen of ieder plekje dat droog, ruw of pijnlijk is. Nieuw dit najaar is de limited edition van Tender Care Blackcurrant Protecting Balm, met de sprankelende, opwekkende geurbeleving van rijpe, zwarte bessen!

Oriflame-Tender-Care-Blackcurrant-03 Oriflame-Tender-Care-Blackcurrant-04

Paula’s Choice Lip & Body Treatment Balm

Kleine potjes zijn handig voor tijdens de wintersport en andere winterse outdoor activiteiten, of gewoon om altijd bij je te hebben in je handtas! Dat geldt zeker als ze een formule bevatten die multifunctioneel inzetbaar is. Paula’s Choice Lip & Body Treatment Balm is een fluweelzachte balsem die voorziet in een plaatselijke verzachting en voeding van o.a. schrale lippen, ellebogen, knieën, hielen of andere droge plekjes. Deze rijke balsemformule op basis van onder meer bijen- en carnaubawas, sheabutter, jojoba- en tarwekiemoliën, zorgt voor een direct verzachtende en beschermende barrière en maakt een einde aan ruwe, droge lippen en een dito lichaamshuid.

Oriflame-Tender-Care-Blackcurrant-02

Oriflame Tender Care Black Current Protecting Balm review

Het eerste wat me opvalt is de schattige en op het oog super kleine verpakking. Hij is mooi donkerpaars met goudkleurige accenten en zit in een doosje met dezelfde kleuren. Het straalt luxe uit, iets waar ik erg van houdt. Als ik het potje open draai ruik ik direct een heerlijke geur: die van zwarte bessen. Het is geen vieze chemische geur, maar een warme, fruitige bessengeur.

Ik zie ook direct een nadeel: het potje is diep. Lastig, want je kan bijna niet met een platte vinger erin, dus heb je elke keer balsem onder je nagels zitten. Dat is niet prettig en het is onhygiënisch. Toch kan dat me er niet van weerhouden de balsem te gebruiken, want hij is héérlijk. Hij ruikt lekker, heeft geen smaak, voedt mijn lippen enorm goed. Ik gebruik hem voornamelijk voor mijn lippen, omdat ik hem voor andere lichaamsdelen iets te vaseline-achtig aan vind voelen.

Paula's-Choice-Lip-&-Body-treatment-balm-01 Paula's-Choice-Lip-&-Body-treatment-balm-03

Paula’s Choice Lip & Body Treatment Balm review

De Lip & Body Treatment Balm van Paula’s Choice lijkt op het eerste gezicht veel groter, maar de inhoud van beide potjes is gelijk. Dit potje ziet er veel sterieler, klinischer uit. De verpakking is gesealed, wat ik heel fijn vind. Bij dit potje heb je een groter oppervlak, dus je komt met je nagels niet in de balsem. De balsem is stevig en moet echt even smelten onder je vinger voor je er wat op hebt zitten. Deze treatment balm gebruik ik sneller ook op andere lichaamsdelen, zoals mijn nagelriemen, omdat hij niet zo vloeibaar wordt als de balm van Oriflame. Smeer ik hem ‘s avonds op mijn lippen, dan zit het er de volgende ochtend nog op. Geweldig!

De balsem is nagenoeg geurloos. Dat is prima, maar ik vind de Tender Care Black Currant van Oriflame véél aantrekkelijker qua geur. Qua formule vind ik Paula’s Choice weer fijner. Ik kan geen keuze maken tussen deze twee producten en gelukkig hoeft dat ook niet.

Oriflame-Tender-Care-Blackcurrant Paula's-Choice-Lip-&-Body-treatment-balm-02

Oriflame Tender Care Black Current Protecting Balm prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

Een potje Oriflame Tender Care Black Current Protecting Balm heeft een inhoud van 15 milliliter en kost tien euro. Je koopt het via de website van Oriflame.

Paula’s Choice Lip & Body Treatment Balm prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

Ook de Lip & Body Treatment Balm van Paula’s Choice heeft een inhoud van 15 milliliter. Voor dit potje betaal je €13,50. Je koopt het via de webshop van Paula’s Choice.

7 Responses

 • Ik vind de Oriflame Tender Care Black Current Protecting Balm echt super cute.

 • Ik heb de treatment balm van Paula’s Choice ook, heerlijk spul! Die van Oriflame lijkt me ook heerlijk, vooral vanwege de geur, haha.

 • Gina

  Geef mij maar labello, veel goedkoper ;)

 • Sam

  Ik heb de balm van Paula’s Choice gekocht en vind hem echt geweldig. Hij is lekker stevig.

 • Carina

  De paarse tendercare is mijn favoriet. Heerlijke geur en voor zoveel doeleinden te gebruiken. Gelukkig zijn ze vaak genoeg in de aanbieding, meestal 2 voor 10 euro en komende brochure 3 voor nog geen 12 euro.
  Fijn moment om in te slaan!
  (zijn er trouwens in meerdere geuren; oa. Kers, Kokos, Amandel. Maar geurloos zijn ze ook verkrijgbaar)

 • imelda

  Wil je met korting het wonderpotje van Oriflame bestellen? dit kan tot wel 30%!

 • Hey there! Do you know if they make any plugins to help
  with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
  very good gains. If you know of any please share.
  Many thanks!

Leave a Reply

Articles you may be interested

Essie-Dress-to-Kill-herfst-2014-03
Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Tip: 2+1 gratis op L’Oreal en Essie

Posted on Apr 23, 2014 in General | no responses

Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Swatches: Essie Hide & Go Chic lente 2014

Posted on Apr 15, 2014 in Nagellak | 7 comments