Paula’s Choice Earth Sourced huidverzorgingslijn

Posted by Linda Canter | February 13, 2014 2

De nieuwste huidverzorgingslijn van Paula’s Choice heet Earth Sourced. Earth Sourced bestaat uit een cleanser, toner en moisturizer die allemaal voor 98 tot 99% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Je merkt dat ecologische en groene producten steeds belangrijker worden en Paula springt hier handig op in (mijn woorden).

Paula’s Choice Earth Sourced huidverzorgingslijn

Deze lijn is er voor de consument die bewust kiest voor ‘groene’ producten. De samenstellingen bevatten maar liefst 98 tot 99% volledig natuurlijke ingrediënten. Alle werkstoffen die voor deze lijn worden gebruikt zijn gegarandeerd veilig en effectief. Ze irriteren de huid niet en zijn geschikt voor veel verschillende huidtypen.

Paula's-Choice-Earth-Sourched-huidverzorging-01

Paula’s Choice Earth Sourced Cleanser               

Stap 1 in de Earth Sourced-lijn bestaat uit het op een natuurlijke wijze reinigen van de huid met de Earth Sourced Perfectly Natural Cleansing Gel. Deze milde, in water oplosbare reinigingsgel bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten, waaronder werkstoffen op basis van natuurlijke kokosextracten en aloë vera sap. De reinigingsgel verwijdert ook oogmake-up.

PAULA’S CHOICE EARTH SOURCED Toner

Om de huid na het reinigen op een natuurlijke wijze optimaal te verfrissen, kalmeren en hydrateren is er de toner. Deze haalt ook de laatste sporen make-up weg. Deze toner op basis van 98% natuurlijke werkstoffen heeft een vloeibare gelformule. De samenstelling zit boordevol krachtige, natuurlijke antioxidanten (o.a. druivenpit- en olijfolie, pure vitamine E) en herstellende ingrediënten zoals kamille- en haverextract. De toner verwijdert de laatste sporen van make-up en laat de huid perfect fris en vitaal achter.

PAULA’S CHOICE EARTH SOURCED Moisturizer 

Om de huid van vocht, voeding en bescherming tegen vrije radicalen te voorzien, is er de moisturizer op basis van 98% natuurlijke ingrediënten. Deze intensief verzorgende formule bevat krachtige antioxidanten, waaronder natuurlijke oliën die de collageenproductie in de huid stimuleren. De samenstelling bevat tevens ingrediënten die helpen om de huid te verstevigen en herstellen. De rijke en toch verrassend lichte textuur voedt de huid intensief en kan ook perfect rondom de ogen en als verzorging voor het decolleté worden gebruikt.

De toner en cleanser hebben een pH-waarde van 6 en zijn 100% vrij van geur- en kleurstoffen. De moisturizer is 100% vrij van parfum en kleurstoffen en heeft een pH-waarde van circa 5.

Paula's-Choice-Earth-Sourched-huidverzorging-02

PAULA’S CHOICE EARTH SOURCED HUIDVERZORGINGSLIJN review

De verpakkingen vind ik niet zo mooi. Dat is in principe niet erg, al vind ik het wel een pluspunt als ik iets mooi vind. De verpakkingen van Paula’s Choice zijn altijd strak, maar deze gekke groene kleur doet me denken aan de dertig jaar oude wc-pot van mijn schoonouders.

Gelukkig is de werking van het product veel belangrijker. En die is prima. Toen ik deze producten een week geleden ontving ben ik ze direct gaan testen. Mijn huid is vrij gemiddeld: niet heel droog, niet heel vet en sinds de pubertijd (oh, en mijn zwangerschappen) heb ik geen last meer van acne.

De cleanser is gel-achtig en zorgt voor een romig laagje schuim op mijn gezicht. Ik vind het afspoelen altijd lastig, ik maak mezelf helemaal nat en dat vind ik irritant. Na gebruik van de cleanser voelt mijn huid enorm trekkerig, niet helemaal wat ik had verwacht. Daarna spuit ik wat toner op een wattenschijfje: die is opnieuw een gelformule en veel dikker dan ik had verwacht. De toner zorgt ervoor dat mijn huid lekker fris aanvoelt, maar hij trekt nog steeds. Dat verdwijnt gelukkig als ik de moisturizer op mijn gezicht smeer. De moisturizer is lekker vloeibaar en trekt razendsnel in: perfect, want iets anders gebruik ik niet. Het trekkerige gevoel is verdwenen.

De geur van de producten vind ik een beetje muffig, eigenlijk bevestigt dit mijn idee van ecologische en biologische producten. De geur vind ik niet lekker, maar is zo subtiel dat ik me er niet aan stoor.

Al met al heb ik een neutrale mening over deze producten. Mijn huid is na een week gebruik hetzelfde als eerst. Ik vind de verpakking en geur niet echt aantrekkelijk, maar ook niet zo storend dat ik het zou laten staan. Het trekkerige gevoel na de cleanser en toner vind ik niet fijn, maar dat smeer je ook weer weg met de moisturizer. Het feit dat ik niet lyrisch ben in combinatie met de toch wel hoge prijs, zorgt ervoor dat ik deze producten niet snel zou kopen.

Paula's-Choice-Earth-Sourched-huidverzorging-03

PAULA’S CHOICE EARTH SOURCED HUIDVERZORGINGSLIJN prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

Paula’s Choice koop je online in de webshop. De prijzen van de Earth Sourced producten van Paula’s Choice: cleanser – €17,50 (200 ml), toner – €17,50 (148 ml), moisturizer – €21 (60 ml) of alle producten voor €50.

dit product heb ik ontvangen

2 Responses

  • laura

    Prijzig, maar ik denk dat je er ook wle heel lang mee kan doen. Natuurlijk vind ik ook wel steeds belangrijker worden.

  • Ik wil ze zeker eens proberen. Ik begin meer en meer into natuurlijke producten te worden dus dan is dit misschien een fijne en makkelijke instap.

Leave a Reply

Articles you may be interested

Essie-Dress-to-Kill-herfst-2014-03
Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Tip: 2+1 gratis op L’Oreal en Essie

Posted on Apr 23, 2014 in General | no responses

Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Swatches: Essie Hide & Go Chic lente 2014

Posted on Apr 15, 2014 in Nagellak | 7 comments