Tip: een oppas zoeken met Care.com

Posted by Linda Canter | February 20, 2014 3

Toen ik zwanger was van Cody kon ik me niet voorstellen dat ik hem ooit naar een oppas of kinderdagverblijf zou brengen. Zelfs het idee van oppassende opa’s en oma’s stond me enorm tegen.

Maar na een paar maanden had ik zo’n behoefte om heel even iets voor mezelf te doen, dan hij toch een keertje naar zijn opa en oma ging. Inmiddels gaan zowel hij als Logan één dag per week naar mijn schoonouders en twee dagen naar het kinderdagverblijf. Voor mij is dit ook de enige manier om fatsoenlijk te kunnen werken. Bovendien hebben ze het heerlijk op beide plekken. Op het kinderdagverblijf spelen ze met hun vriendjes en mijn schoonouders zijn sta-pel-gek op onze kleintjes.

Natuurlijk hebben we ook tussendoor wel eens oppas nodig. Omdat mijn vader af en toe oppast en mijn schoonouders elke week, wil ik ze ook niet veel vaker vragen. Toen ik zocht naar een oppas kwam ik terecht op Care.com. Hier kan je zoeken naar allerlei soorten verzorgers, zoals ouderenverzorgers, dierenverzorging, nanny’s, maar ook mensen die bijles geven en oppassen.

Je kan zoeken op woonplaats of postcode en daarna selecteer je bijvoorbeeld op afstand, ervaring, leeftijd of je kijkt gewoon naar de beste match. Alle mensen, in dit geval oppassen, hebben een profiel ingevuld, waarin bijvoorbeeld ook staat of ze bereid zijn om te koken en welke talen ze spreken. Verder kan je selecteren op leeftijd en uurloon.

Op deze manier kom ik uit bij bijvoorbeeld een meisje van 19 die wel dichtbij woont, maar alleen ervaring heeft met haar neefje. Of een oudere dame van zestig. Voor een hele dag zou ik het liefst voor een moeder kiezen, maar als Rob en ik naar de bios willen en de kinderen slapen toch al, dan vind ik een oppas van 19 uit de buurt echt prima. Care.com is echt een bijzondere handige website om de verzorging te zoeken die jij nodig hebt.

dit artikel is een samenwerking

3 Responses

  • Goede tip! Ook ik vind het erg moeilijk om de zorg voor mijn net tweejarige dochtertje uit handen te geven. Oma’s en opa’s gaan nog net, maar verder?
    Dit klinkt goed.

    • Ik vind het ook een uitdaging hoor, een oppas. Met de opvang heb ik totaal geen moeite (meer), maar we hebben nog nooit een oppas gevraagd. Toch heb ik best wel eens behoefte om lekker even naar de bios te gaan met mijn man, dus ik denk dat we binnenkort het gewoon eens gaan doen.

  • Ik kende het nog niet. Nu passen vooral de opa’s en oma’s en vriendinnetjes op. Maar ga deze onthouden. Liefs

Leave a Reply

latest posts from Kids

Kurio-Tab204
Wat-een-pech,-mijn-naam-is-weg-02

Boekreview: Wat een pech, mijn naam is weg + win

Posted on Aug 21, 2015 in Books | 11 comments

20150807_073859

Ik heb een nieuwe fiets!

Posted on Aug 7, 2015 in Kids | 2 comments

Articles you may be interested

Fietsen-2