Dagcrèmes met SPF: hannah Sun Perfection High Quality SPF15 en Paula’s Choice Moisture Boost Daily Restoring Complex SPF30

Posted by Linda Canter | March 14, 2014 7

Heb jij net als ik afgelopen week zo genoten van het heerlijke weer? Hopelijk valt het voorspelde slechte weer voor de komende week mee, want ik heb vandaag een review van twee fijne dagcrèmes met SPF, die je gezicht en hals beschermen tegen schadelijke invloeden.

Hannah-&-Paula's-Choice-dagcreme-met-SPF-06

Ik heb beide crèmes al een tijdje. Nu het weer zonnig is heb ik ze weer tevoorschijn gehaald.

PAULA’S CHOICE MOISTURE BOOST DAILY RESTORING COMPLEX SPF30

“Deze mousse-achtige dagcrème laat je huid zacht aanvoelen en herstelt de vochtbalans. De lichte satijnachtige finish zorgt er bovendien voor dat je huid er nooit vettig uitziet. Deze goede dagcrème is rijk aan antioxidanten die je huid beschermen en helpen de tekenen van veroudering tegen te gaan. Perfecte dagcrème om je huid te beschermen tegen de zon en rimpels.”

Paula’s Choice Moisture Boost Daily Restoring Complex SPF30 is volgens het merk verder een goede primer voor onder je make-up en is 100% vrij van parfum en kleurstoffen.

hannah Sun Perfection High Quality Sun SPF15

“Ieder mens heeft een bepaald huidtype, variërend van een zeer lichte huid tot aan de getinte, donkere huid. Globaal genomen worden deze verschillende huidtypes, in relatie tot het effect dat UV-straling heeft op de huid, verdeeld in 4 verschillende groepen/types (I, II, III en IV). UV-straling is altijd en overal aanwezig. Deze straling is niet zichtbaar, maar heeft wel degelijk effect als de huid er niet goed tegen wordt beschermd! De innovatieve lijn is ontwikkeld denkend vanuit de verschillende huidtypes, in plaats van SPF-nummers.

hannah High Quality is speciaal ontwikkeld voor de huidtypes II en III (de lichte tot licht getinte huid) en heeft SPF15. Je hebt ook Fade Treatment met SPF10 voor de huidtypes III en IV en Juvi Protect voor de huidtypes I en II met SPF30.”

Je UV-huidtype bepalen

Volgens deze huidtest van KWF Kankerbestrijding heb ik huidtype II. Ik ben heel bleek in de winter, maar mijn gezicht en decolleté worden heel snel bruin. Door de zon van de afgelopen dagen heb ik echt al een bruine kop gekregen. Toch verbranden andere delen van mijn lichaam levend als ze ook maar even de zon zien. Als je wilt weten welk huidtype jij hebt kan je hier de test doen.

Hannah-&-Paula's-Choice-dagcreme-met-SPF-09

Hannah-&-Paula's-Choice-dagcreme-met-SPF-05
Cody vond het razend interessant dat ik foto’s aan het maken was :)

Hannah-&-Paula's-Choice-dagcreme-met-SPF-07 Hannah-&-Paula's-Choice-dagcreme-met-SPF-08

hannah Sun Perfection High Quality SPF15 Review

De tube van hannah Sun Perfection High Quality SPF15 spreekt mij wel aan: het is duidelijk dat het een zonnebeschermingsproduct is en het ziet er luxe uit. De doorzichtige dop vind ik erg stijlvol, maar in de praktijk gaan zulke doppen snel kapot bij mij, omdat ik zulk soort tubes ook meesleep op vakantie en in mijn tas. Een klipdop was handiger geweest. Het pompje vind ik erg handig, maar niet zonder de dop als bescherming.

De geur van deze dagcrème is heerlijk, hij doet me echt denken aan de traditionele zonnebrandcrème geur waar ik zo dol op ben. De crème is dun en een beetje gelig. Hij smeert erg makkelijk uit, maar doet er langer over om in te trekken dan de crème van Paula’s Choice. Deze crème laat een beetje een vette laag achter op mijn huid, wat ik helemaal niet prettig vind. Bovendien gaat hij korrelen als ik nogmaals over mijn huid wrijf. Ik heb tot nu toe goede ervaringen met alle producten van hannah, maar deze crème is niet mijn favoriet. Jammer, want met SPF15 is hij uitermate geschikt voor mijn huid.

Hannah-&-Paula's-Choice-dagcreme-met-SPF-04 Hannah-&-Paula's-Choice-dagcreme-met-SPF-02 Hannah-&-Paula's-Choice-dagcreme-met-SPF-03

PAULA’S CHOICE MOISTURE BOOST DAILY RESTORING COMPLEX SPF30 REVIEW

De verpakking van Paula’s Choice Moisture Boost Daily Restoring Complex SPF30 vind ik mooi. Simpel en strak. De klikdop vind ik erg handig en ik vind het heel prettig dat de tube hygiënisch afgesloten is. Dus niet knijpen tot je een ons weegt als je de dagcrème voor het eerst gaat gebruiken, maar even dat stripje eraf pulken.

De crème van Paula’s Choice is best dik, maar mousse-achtig zie ik niet. De crème smeert makkelijker uit dan verwacht en trekt razendsnel in. Dat is een heel groot pluspunt. Toen het vorig jaar 40 graden was (en de zon volop scheen) tijdens onze vakantie in Las Vegas heb ik trouw elke dag mijn gezicht ingesmeerd met deze dagcrème. We wisten al dat het heet zou worden, dus een factor 30 leek me wel op zijn plaats. Voor mijn lichaam gebruikte ik trouwens de Lancaster Sun Sport Invisible Mist SPF50.

Mijn huid werd goed gevoed door de crème van Paula’s Choice, maar werd er ook heel erg zweterig door. Natuurlijk zweet je al als het 40 graden is, maar door een crème wordt dat altijd heel erg versterkt. Niet fijn! Hier in Nederland heb ik daar veel minder last van, maar daar gebruik ik dan niet weer zo snel factor 30 op mijn gezicht, omdat ik snel bruin word. Voor rimpels ben ik niet bang en voor mijn gevoel is factor 15 voldoende op mijn gezicht.

De Moisture Boost Daily Restoring Complex SPF30 van Paula’s Choice vind ik een lekker ruikende, fijne crème die vooral geschikt is voor vrouwen met een droge tot normale huid. Als je net als ik het gevoel hebt dat je huid wordt afgesloten door een crème en hierdoor sneller gaat zweten, dan zou ik hem overslaan. Tijdens mijn volgende zonvakantie gaat hij zeker weer mee.

Hannah-&-Paula's-Choice-dagcreme-met-SPF-01

Links de crème van Paula’s Choice, rechts die van hannah

PAULA’S CHOICE MOISTURE BOOST DAILY RESTORING COMPLEX SPF30 prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

De Moisture Boost Daily Restoring Complex SPF30  van Paula’s Choice kost €27,50 en heeft een inhoud van 60 milliliter. Een nette prijs voor een goede bescherming. Omdat de crème een hogere factor heeft kan je er naar mijn idee makkelijk twee zomers mee doen. Je koopt hem in de webshop van Paula’s Choice.

HANNAH SUN PERFECTION HIGH QUALITY SPF15 prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

Deze tube heeft een inhoud van 75 milliliter. Je kan de hannah Sun Perfection kopen bij de hannah huidcoach of in de hannah webshop.

Gebruik jij een dagcrème met SPF in de zomer?

7 Responses

Leave a Reply

Articles you may be interested

Essie-Dress-to-Kill-herfst-2014-03
Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Tip: 2+1 gratis op L’Oreal en Essie

Posted on Apr 23, 2014 in General | no responses

Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Swatches: Essie Hide & Go Chic lente 2014

Posted on Apr 15, 2014 in Nagellak | 7 comments