Parfumreview: Sisley – Eau Tropicale

Posted by Linda Canter | April 3, 2014 5

Vandaag heb ik weer een heerlijk zomers parfum voor je. Ik geniet echt van al die vrolijke, zomerse geuren die op dit moment worden uitgebracht.

Sisley-Eau-Tropicale-04

Sisley Eau Tropicale

Het tropische regenwoud ademt een intrigerende mysterieuze sfeer. Wij verbeelden ons dat het ondoordringbare, dichte woud gevuld is met een zachte, zonnige warmte.

Dat het een rijke verscheidenheid verhult van prachtige zangvogels, van bloemen, die onbekende warme geuren verspreiden.

En vruchten met beloftes en verboden uit verloren paradijzen. We verbeelden ons de frisheid en overvloed en creëren het woud opnieuw om onze zintuigen te plezieren, spottend met de verborgen gevaren en verrassingen.

Dit ideale woud, luchtig als een vleugelslag, vol met verwarrende onbekende geurakkoorden en een verlangen naar elders, inspireerde Isabelle d’Ornano tot het creëren van Eau Tropicale.

Eau Tropicale is een vrolijk, veelkleurig en impulsief parfum, dat uit fraaie natuurlijke concentraten bestaat. Het droge houtachtige akkoord van ceder, de diepe noten van patchouli en de sensuele amberzaden geven het parfum een onverwachte kracht.

Sisley-Eau-Tropicale-03

Sisley Eau Tropicale geurnoten

Topnoten (of bovennoten) zijn de geuren die je direct na het opspuiten ruikt, maar ook snel weer verdwenen zijn. Binnen een paar minuten. De hartnoten ruik je nadat de topnoten verdwenen zijn. De hartnoten ruik je zo’n één a twee uur. Daarna ruik je de basisnoten. Deze blijven urenlang aanwezig (als het goed is natuurlijk) en vormen de basis van de geur.

In Eau Tropicale vind je de volgende geurnoten:

Topnoten: bergamot, gemberbloem, hibiscus, passievrucht en plumeria
Hartnoten: tuberoos, Turkse roos en viooltje
Basisnoten: muskus ambrette, ceder en patchouli

Meer informatie over de geurnoten van Eau Tropicale kan je hier lezen.

Sisley-Eau-Tropicale-02

Sisley Eau Tropicale review

Zoals altijd begin ik met de flacon. Ik vind hem heel erg leuk, lekker zomers. Het ombre kleurverloop van doorzichtig glas naar paars glas is erg mooi en in combinatie met de naam van het parfum denk ik direct aan tropische, felgekleurde vogels. De dop doet me denken aan een soort tropische vogel.

De geur Eau Tropicale is heel bloemig als je hem opspuit. Het is niet direct mijn geur, maar hij ontwikkelt zich op de huid tot een wat warmere geur. De hartnoten passen een stuk beter bij mij dan de topnoten. De geur is sterk, maar niet te overheersend. Het is een geur die je zeker vroeg in de ochtend al kan gebruiken. Bij de meeste parfums spuit ik rond de middag nog even bij, maar met Eau Tropicale is dat niet nodig: je blijft hem echt heel lang ruiken. Daar houden we van!

Hou je van bloemige parfums? Dan moet je zeker binnenkort even aan Eau Tropicale gaan snuffelen. Ik denk dat je hem lekker zult vinden. Hij is wel vrij prijzig, maar de flacon zal prachtig staan in je badkamer.

Sisley-Eau-Tropicale-01

Sisley Eau Tropicale prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

Eau Tropicale van Sisley is verkrijgbaar in een flacon van 50 milliliter (€71,50) en in een flacon van 100 milliliter (€118). Dit parfum is verkrijgbaar vanaf mei 2014 bij geselecteerde parfumeriezaken.

dit product heb ik ontvangen

Ga jij binnenkort naar de parfumerie om aan Eau Tropicale te ruiken?

5 Responses

Leave a Reply

latest posts from Parfum

Dior-Poison-Extrait-de-Parfum-06
FF-Parfum-met-vanille

Friday Five: parfums met vanille

Posted on Jan 30, 2015 in Friday Five | 3 comments

Philosophy-Loveswept-02

Parfum: Philosophy – Loveswept

Posted on Jan 28, 2015 in Parfum | 2 comments

Articles you may be interested

Dior-Poison-Extrait-de-Parfum-06
Roberto-Cavalli-Paradiso-01

Parfum: Roberto Cavalli – Paradiso

Posted on Jan 21, 2015 in Parfum | 2 comments

Reminiscence-White-Tubereuse-en-Love-Rose-03

Parfum: Reminiscence Histoire de Fleurs Love Rose en White Tubereuse

Posted on Sep 2, 2014 in Parfum | one comment