Boekreview: Het enige echte kleurboek voor volwassenen

Posted by Linda Canter | April 13, 2014 10

Ik weet niet meer waar, maar ik las pas op een blog dat er een kleurboek van volwassenen bestaat. En net op dat moment was ik heerlijk bezig met de kleurplaten uit mijn Flow Book For Paper Lovers.

De kleurplaten in het boek van Flow zijn prachtig, maar het zijn er niet zoveel. Dus besloot ik Het enige echte kleurboek voor volwassenen te kopen.

Het-enige-echte-kleurboek-voor-volwassenen-09

Het enige echte kleurboek voor volwassenen

Vroeger kon je urenlang geconcentreerd aan een tekening werken. De tijd leek stil te staan en je ging helemaal op in je eigen creativiteit. Maar wie heeft daar in deze tijd nou nog tijd, inspiratie en ruimte voor in zijn drukke alledaagse schema? Wat is er dan leuker dan echt volwassen kleurplaten in te kleuren tijdens een lange winteravond, in je pauze of op vakantie. Prachtige afbeeldingen om in te vullen, even de gedachten op nul zetten en heerlijk ontspannen. Het werkt verslavend. Dit prachtige ‘Enige echte kleurboek voor volwassenen’ gaat je urenlang bezighouden.

Het-enige-echte-kleurboek-voor-volwassenen-06

Toen ik het boek binnen kreeg scheurde ik de verpakking over en… was teleurgesteld. Ik vind er namelijk veel te veel simpele en saaie kleurplaten in zitten. Zoals dertig dezelfde konijnen en uilen op één pagina en deze Mondriaan-achtige tekening hierboven en de paar strepen hieronder.

Het-enige-echte-kleurboek-voor-volwassenen-07

Mijn Flow boek bevat de mooiste kleurplaten en heeft heel fijn papier waar je mooi op kan kleuren. Het Kleurboek heeft papier van slechte kwaliteit, waardoor je niet zo netjes kan kleuren. Daarnaast kan je niet bij de zijkanten, omdat het boek gelijmd is. De zwakke kaft vind ik ook een nadeel. Toch zitten er ook positieve kanten aan het boek: het staat boordevol met kleurplaten, 144 maar liefst. En met elke plaat ben je uren en uren bezig. Ook al zijn er veel platen die ik niet leuk vind, er zijn er ook genoeg die wel leuk zijn om in te kleuren.

Het-enige-echte-kleurboek-voor-volwassenen-05 Het-enige-echte-kleurboek-voor-volwassenen-08 Het-enige-echte-kleurboek-voor-volwassenen-04

Toch kunnen deze tekeningen nog steeds niet tippen aan die uit het Flow Book for Paper Lovers. Onderstaande twee tekeningen komen uit dit boek en maak ik voor Logan haar kamertje.

Het-enige-echte-kleurboek-voor-volwassenen-03 Het-enige-echte-kleurboek-voor-volwassenen-01

Ik vind het heerlijk om ‘s avonds, als de kindjes in bed liggen, urenlang te zitten kleuren. Ik vind het leuk om allerlei kleuren in elkaar te laten overlopen, want als je alleen kleurt is het wel wat simpel. Ik ben bezig aan verschillende platen, want na uren groene blaadjes te hebben ingekleurd, heb ik soms zin om wat schattige ijsjes roze te maken.

Hoewel ik Het enige echte kleurboek voor volwassenen niet zo heel mooi vind, is het wel een aanrader voor iedereen op zoek is naar een leuk kleurboek.

HET ENIGE ECHTE KLEURBOEK VOOR VOLWASSENEN prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

Het enige echte kleurboek voor volwassenen heeft 144 pagina’s en kost €9,95. Je koopt het online op de site van Bol.com.

10 Responses

 • Ik heb het boek pas ook, erg leuk!

 • Oehh die wil ik ook! ♥

 • Dit kleurboek heb ik ook! Lekker in de avond op de bank voor de tv kleuren, heerlijk! Ben het er helemaal mee eens dat het lastig is om de zijkanten te kleuren en sommige kleurplaten een beetje raar zijn zoals bijvoorbeeld al die uilen, hondjes en konijnen. Maar vind de kleurplaten met bloemen en sierlijke figuren wel heel erg leuk!

 • Heerlijk ontspannend is het inderdaad om te kleuren!

 • Gaaf joh! Ik kreeg tattoo kriebels/inspiratie van deze plaatjes…… wauw!

 • Ik heb op mijn werk al meerdere malen dit boek moeten inpakken en iedere keer denk ik ‘dat nummer moet ik even opschrijven en bestellen’. Nu ik jouw kleursels zo zie heb ik meteen ook zin om te kleuren.

 • Nouk

  Die uilentekening lijkt heel erg op de tekeningen uit ‘Mijn geheime tuin’, ook een prachtig kleurboek voor volwassenen. Zónder simpele, saaite, recht-toe-rechtaan tekeningen. Tip misschien?

 • Ik maak dat boek gewoon zelf!

 • Claudia

  Ik heb het kleurboek voor volwassenen ook en vind het eigenlijk echt superleuk! Die rechtoe/rechtaan tekeningen zijn soms juist wel lekker om even je gedachten te verzetten. Of om er juist een totaal andere tekening van te kunnen maken. Welke kleurpotloden set heb jij als ik vragen mag?

Leave a Reply

Articles you may be interested