Weight Watchers eetdagboek #1

Posted by Linda Canter | April 16, 2014 4

Ik vind het zelf altijd leuk om Weight Watchers eetdagboeken te lezen en bekijken, in de hoop om zelf wat inspiratie op te doen en om gewoon te gluren.

Omdat ik nog flink wat overgewicht heb (ik zit op dit moment ongeveer 18 kilo boven mijn streefgewicht) mag ik elke dag 35 ProPoints eten.

Ik begon de ochtend met een kop koffie met melk en suiker (2 punten) en drie stuks Knäckebröd (30 gram – 3 punten) en 18 gram filet americain (1 punt). Totaal: 6 punten. Na het ontbijt vul ik mijn hele dagboek voor de dag in, omdat ik soms anders ‘s avonds niet goed uitkom.

Weight-Watchers-ontbijt-knackebrod-met-filet

Mijn tussendoortje was heerlijk: twee kleine peren (0 punten), 35 gram gerookte amandelen (6 punten – auw) en een kop groene thee, omdat ik het koud had. Totaal: 6 punten.

Weight-Watchers-tussendoortje-peren-amandelen Weight-Watchers-tussendoortje-peren-amandelen-02

Rond 12.15 at ik mijn lunch: 200 gram magere kwark (2 punten), 15 gram honing (1 punt), 5 gram lijnzaad (1 punt) en 15 gram gedroogde vruchten c.q. superfoods: moerbei en goji bessen. Totaal: 5 punten voor een lekkere bak kwark met vruchten en gezoet door de honing. Inmiddels heb ik ook al een flesje water van 1 liter leeggedronken.

Weight-Watchers-lunch---kwark

Opnieuw tijd voor een tussendoortje. Dit keer nam ik een hardgekookt ei (2 punten) en een paar uur later nog een krentenbol met 48+ kaas (7 punten). De namiddag is mijn zwakste punt: vaak heb ik dan zin om te gaan vreten.

Collage tussendoortjes

Helaas ben ik, omdat het rond etenstijd altijd spitsuur is thuis, vergeten om mijn avondeten op de foto te zetten. Ik at aardappels (100 gram, 2 punten) met een beetje jus (1 punt), wortels, sla en 40 gram varkensfilet (2 punten). Tot slot at ik nog een bakje chocoladevla (150 gram voor 4 punten). Jum!

Dit was mijn eetdagboek van gisteren: alle punten zijn op. Om het afvallen zo spoedig mogelijk te laten verlopen laat ik de 49 weekpunten braaf met rust. Normaal neem ik een kleiner tussendoortje aan het eind van de middag en heb ik vaak nog één of twee punten over voor een zakje Weight Watchers chips of een koekje. Vandaag niet, maar dat geeft niet. Het is voor een goed doel :-)

Ik ben inmiddels al 13 kilo kwijtgeraakt en kan dus wel zeggen dat het mij ontzettend goed bevalt. Je kan je aanmelden op de website van WeightWatchers.nl.

Vonden jullie het leuk om mijn eetdagboek te zien?

4 Responses

Leave a Reply

Articles you may be interested