Swatches: Essie Dress to Kilt herfst 2014

Posted by Linda Canter | September 30, 2014 9

Sinds kort ligt er alweer een nieuwe Essie collectie in de winkel. Dress to Kill is de herfstcollectie voor dit jaar. Hij bestaat uit zes prachtige herfstachtige, of zeg maar gerust winterse, kleuren.

Groen, rood, bruin: Essie is al lekker in de winterstemming. Echt herfstachtig vind ik de kleuren niet, maar dat geeft niet. Ik ben altijd dol op de wintercollecties van Essie. Op de foto’s draag ik twee laagjes lak.

Essie-Dress-to-Kill-herfst-2014-02

Van links naar rechts zie je op de foto hieronder:

Essie-Dress-to-Kill-herfst-2014

Essie Dress to Kilt swatches

Essie-Dress-to-kilt-01

Essie – Dress to Kilt

Dress to Kilt is een schitterende dieprode kleur. Hij is opvallend, sexy en glimt enorm. Ook droogt de lak snel en blijft hij met gemak vijf dagen zitten. De kleur is klassiek en past eigenlijk altijd en overal bij. Ik heb maar weinig roodtinten die zo goed dekken, zo mooi glimmen en zo in één klap mijn hart hebben gestolen.

Essie-Fall-in-Line-01

Essie – Fall in Line

Fall in Line is een kleur die me aan een andere kleur van Essie (Sew Psyched) doet denken. Deze lichtere groene kleur vind ik prachtig. Ik heb sowieso een grote stash groene nagellak en deze past daar prima in. De kleur is niet heel uniek, maar wel mooi.

Essie-Partner-in-Crime-01

Essie – Partner in Crime

Partner in Crime lijkt mij een dupe van Little Brown Dress van Essie. Partner is Crime is nog iets meer melkchocolade bruin, terwijl LBD misschien iets meer pure chocoladebruin is. Ik zal ze naast elkaar moeten swatchen, omdat de lichtinval op beide foto’s ook anders is. Prachtige kleur, zeer goed dekkend en mooi glanzend. Krijg bijna zin om mijn nagels af te likken.

Essie-Style-Cartel-01

Essie – Style Cartel

Style Cartel is een schitterende donkerblauwe kleur. Dit was helaas wel de enige kleur die niet helemaal lekker dekte en dus drie laagjes nodig had. Net als groen is blauwe nagellak een favoriete kleur van mij en dus is Style Cartel heel welkom in mijn stash. Toch jammer van de dekking.

Essie-Take-it-Outside

Essie – Take it Outside

Take it Outside is een prachtige taupe kleur. Love it, al heb ik vergelijkbare kleuren in mijn stash. De nagellak dekt enorm goed: met één laagje was hij al bijna dekkend. Had ik nooit verwacht bij zo’n lichte kleur. Een mooie verrassing van Essie.

Essie-The-Perfect-Cover-Up-01

Essie – The Perfect Cover Up

Samen met Dress to Kilt is The Perfect Cover Up mijn favoriete kleur uit de collectie. Diep donkergroen, een beetje met een blauwe ondertoon. Hallo bos, mos en winterse associaties. Of ben ik de enige die dat heeft met deze groene kleur?

Collage Essie 1Collage Essie 2

Essie Dress to Kilt prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

Één flesje Essie nagellak kost €9,99 (13,5 ml). Je koopt Essie o.a. bij Etos, DA en online bij Bol.com.

deze producten heb ik ontvangen

Welke kleur is jouw favoriet?

9 Responses

Leave a Reply

Articles you may be interested

Essie-Dress-to-Kill-herfst-2014-03
Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Tip: 2+1 gratis op L’Oreal en Essie

Posted on Apr 23, 2014 in General | no responses

Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Swatches: Essie Hide & Go Chic lente 2014

Posted on Apr 15, 2014 in Nagellak | 7 comments