Review: Oriflame Tender Care Gift Box

Posted by Linda Canter | January 24, 2015 4

Ruim een jaar geleden schreef ik over een heerlijk product van Oriflame: de Tender Care Blackcurrant Protecting Balm. Het wordt ook wel het wonderpotje van Oriflame genoemd.

Oriflame-Tender-Care-Gift-Box-06

Je kunt je dus vast wel voorstellen dat ik heel blij was toen ik de Tender Care Gift Box ontving, met maar liefst vier protecting balms. In vier verschillende geuren ook nog.

Oriflame-Tender-Care-Gift-Box-05

Oriflame – Tender Care Protecting Balm

De legendarische bestseller Oriflame Tender Care Protecting Balm helpt perfect bij een droge huid. De rijke, multifunctionele formule herstelt de zachtheid en souplesse en laat zelfs de meest ruwe plekjes weer snel comfortabel en zacht aanvoelen. De samenstelling met bijenwas en plantaardige oliën is geschikt voor lippen, gezicht, nagelriemen of ieder plekje dat droog, ruw of pijnlijk is. Met vitamine E en bijenwas.

Oriflame-Tender-Care-Gift-Box-04 Oriflame-Tender-Care-Gift-Box-03

ORIFLAME – TENDER CARE PROTECTING BALM gift box

In de Gift Box vind je vier geuren: vanille (beige), kokos (bruin), karamel (lichtbruin) en kers (rood). Deze geuren zijn me op het lijf geschreven: lekker zoet, daar hou ik van. De verpakking is prachtig, het doosje heeft een neutrale chique look. De wonderpotjes liggen als bonbons is het zachte schuim. De Gift Box was eigenlijk een limited edition voor de feestdagen, maar hij is nog steeds verkrijgbaar op de website.

Oriflame-Tender-Care-Gift-Box-02

De smaken zijn aanwezig, maar niet té. Het is in eerste instantie een beschermende balsem: een geurtje op je lippen is niet erg, maar een ruw plekje insmeren met een sterke kersengeur is ook wat vreemd. De geur en smaak is wat mij betreft precies goed. Ik kan niet kiezen welke ik lekkerder vind ruiken: eigenlijk zijn alle vijf de geuren (inclusief Blackcurrent) favoriet. Ze liggen verspreid door het huis: kers naast mijn pc, vanille in de woonkamer, kokos naast m’n bed en karamel zit in mijn jaszak. Ja, ik ben een echte vrouw, laat overal mijn sporen achter.

Oriflame-Tender-Care-Gift-Box

De formule van de protecting balm doet me heer erg aan Vaseline denken, maar dan iets dunner. Het enige wat ik (opnieuw) jammer vind is dat er geen spateltje bij zit. Je moet graaien met je vingers en je krijgt dus bijna altijd balsem onder je nagel. Natuurlijk is dit op te lossen met bijvoorbeeld een wattenstaafje, maar dat heb ik niet altijd bij me. Ik gebruik de balsem soms voor mijn nagelriemen, maar vooral voor mijn lippen. Hij maakt ze heerlijk zacht en soepel. Als ik intensieve verzorging nodig heb, dan grijp ik terug op mijn Labello.

De Gift Box is niet goedkoop: je betaalt er 40 euro voor en kan hem bestellen op de website van Oriflame. Elk potje heeft een inhoud van 15 milliliter.

Heb jij het wonderpotje van Oriflame wel eens getest?

4 Responses

 • Ik heb de Amandel versie, en gebruik hem bijna dagelijks. Echt voor alles: kloofjes, droge nagelriemen, sneetje in m’n lip, schrale huid, etc. Ik merk ook dat als ik het ‘s nachts op een droog/kapot stukje huid of plekje smeer, het de volgende ochtend vaak al weg is :) Echt top spul!

 • meike

  Ik heb die rose met een neutrale geur. Ik vind het echt heerlijk spul, deze geuren lijken me ook erg fijn.

 • Ja, dit is een heerlijk product. Het wonderpotje wordt heel vaak besteld.

  Tip: als je geen spatel / wattenstaafje bij de hand hebt, schep het baslem dan aan de bovenkant van je nagel. Plaats dit op je lip en smeer vervolgens uit. Mocht er dan nog een restje op mijn nagel zitten, dan masseer ik hiermee gelijk mijn nagelriem in.
  Dit gaat bij mij al jaren goed.. ;)

  EDIT: ik heb de reclame uit je reactie verwijderd

 • Marina

  Kan het ook op een tattoo aangebrachtworden

Leave a Reply

latest posts from Beauty

Dove-Mandarijn-Tiarebloem-Gently-Exfoliating-FI
Rituals-Diwali-01

Laat de sneeuwvlokken maar vallen

Posted on Jan 31, 2015 in Fashion | no responses

The-Beauty-Bakery-Coconut-Lime-lip-scrubFI

The Beauty Bakery – Coconut Lime lipscrub

Posted on Jun 12, 2013 in Verzorging | 5 comments

Articles you may be interested

Inecto pure kokos creme
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shoplog: Action en The Body Shop

Posted on Apr 29, 2012 in Beauty | one comment