Kookhulpjes: Matroesjka kookwekker en measuring cups

Posted by Linda Canter | February 4, 2015 2

Ik ben de laatste tijd veel aan het bakken en veel nieuwe recepten aan het uitproberen tijdens het koken. Zelf tomatensaus maken voor de macaroni bijvoorbeeld. Daarom vind ik leuk – en handig – om wat vrolijke kookhulpjes te hebben die alles net wat makkelijker maken.

De Matroesjka kookwekker en measuring cups worden door Rob verkocht in zijn webwinkel Ditverzinjeniet.nl. Toen ik ze binnen zag komen, toen wist ik dat ik ze moest hebben. Inmiddels heb ik ze enkele maanden en al veelvuldig gebruikt. Tijd voor een review!

Matroesjka-measuring-cups-en-kookwekker-02

De Matroesjka measuring cups zijn drie matroesjka’s die in elkaar zitten. Elke helft is een deel van een Amerikaanse cup. Als je regelmatig recepten voor taarten opzoekt op internet dan kom de de afmeting cup gegarandeerd vaak tegen. Met de measuring cups hoef je dit niet meer om te rekenen: de bovenkant van de grootste matroesjka is 1 cup. De rest van de maten: een halve cup, 1/3 cup, 1/4 cup, 2/3 cup en 3/4 cup. In elk deksel staat gedrukt wat de inhoud is. Ik gebruik de measuring cups zeer regelmatig en ze bevallen me erg goed. Ze zijn makkelijk in gebruik, kunnen gewoon in de afwasmachine en ze staan erg leuk in de keuken.

Matroesjka-measuring-cups-en-kookwekker

De kookwekker dan. Deze komt uit dezelfde productlijn en dat kan je zien: de matroesjka’s passen perfect bij elkaar. Als je het bovenste poppetje verwijderd, dan komt de kookwekker tevoorschijn. Deze doet zijn werk gewoon zoals hij moet doen. Je moet hem wel eerst even helemaal naar de 60 draaien en dan weer terug naar het aantal minuten waarop je hem wilt instellen. Ik vind de set erg leuk, daarom heb ik de kookwekker en de measuring cups naast elkaar staan in de keuken.

Matroesjka-measuring-cups-en-kookwekker-03

Overigens verkoopt de webshop ook nog een Matroesjka peper- en zoutstel (klik); deze heb ik zelf niet. De Matroesjka measuring cups koop je bij Ditverzinjeniet.nl voor €10,95. Bij dezelfde winkel koop je de kookwekker voor €15,95.

 

2 Responses

Leave a Reply

Articles you may be interested

MYOMY-Classic-Bag-24hrs-black-&-brown-02jpg