Review Faber-Castell Polychromos 120 in kist

Posted by Linda Canter | April 3, 2015 7

Zoals jullie ongetwijfeld hebben gemerkt ben ik heel veel aan het kleuren. Mijn Bruynzeel potloden doen het prima, maar qua kleur is de keuze niet heel uitgebreid. Daarom was ik dolgelukkig toen ik de kist met 120 polychromos kleurpotloden van Faber-Castell mocht reviewen.

Faber-Castell-polychromos-02

Ik ontving deze schitterende kist van Harolds.nl, de grootste Urban Art Store van Nederland met een winkel in Rotterdam. Later in dit artikel meer over deze winkel. Laten we eerst gaan kijken naar de prachtige kleuren die in de luxe houten kist (met handvat!) verstopt zitten.

Faber-Castell-polychromos-03 Faber-Castell-polychromos-04

Kwijlen, of niet? Wat een enórme kleurkeuze. Als je googled op Polychromos 120 zie je ook de mooiste tekeningen verschijnen van tekenaars en kunstenaar. Ik ben zelf helemaal niet goed in tekenen: ik hou vooral van kleuren, want dat kan ik goed en netjes. Ik ben dol op kleur en de aanblik van de kist maakt me dan ook helemaal blij. Hij is wel prijzig: je mag er dik 200 euro voor neerleggen.

Tip: koop de Faber-Castell Polychromes bij Bol.com

Faber-Castell-polychromos-05

De kleurpotloden lijken net wat te lang voor de kist, ze zitten er super strak in. Als je ze gaat slijpen wordt dit natuurlijk minder. De potloden van Faber-Castell zijn van zeer hoge kwaliteit en geven heel makkelijk kleur af. Bovendien kan je ze ook gelaagd aanbrengen. De enige kleuren die me erg tegenvielen zijn de goud- en bronskleur die je rechtsonder in de kist ziet. Deze zijn kneiterhard en geven nauwelijks kleur af. Uiteraard heb ik alle kleuren voor jullie geswatched. De witte en ivoren kleur linksboven zie je niet op mijn witte papier, maar op gekleurd papier geven ze prima kleur af.

Faber-Castell-polychromos-01

De kleuren zijn prachtig. Helder, intens en vooral de variëteit aan kleuren spreekt me aan. Bovendien liggen de kleuren heel prettig in de hand. Op elk potlood staat het logo van Faber-Castell en ook de naam en het kleurnummer, zodat je de potloden bij kan bestellen. Niet wachten tot je potlood helemaal is opgeslepen, dan zie je het nummer natuurlijk ook niet meer.

Faber-Castell-polychromos-06

Faber-Castell-polychromos-07

Normaal zit ik het liefst op de bank te kleuren. Met deze kist is dat niet zo goed mogelijk, daarvoor is hij te groot. En ik wil ook niet alle kleuren die ik gebruik eruit halen, want de volgorde moet natuurlijk wel goed blijven. Toch zit ik graag  even aan de tafel als ik met deze prachtige potloden mag kleuren, want ze zijn zo, zó mooi.

Faber-Castell Polychromos 120 prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

Zoals ik al zei zit de winkel van Harolds Grafik in Rotterdam. Gelukkig hebben ze ook een webwinkel, want Rotterdam ligt nou niet bepaald naast de deur. In totaal heeft deze (web)winkel meer dan 45.000 producten in het assortiment! Je vindt de iets goedkopere set met 120 polychromos in blik.

Tip: koop de Faber-Castell Polychromes bij Bol.com.

En, ben je al jaloers? ;)

 

7 Responses

 • Jaaaa heel jaloers haha. Prachtige set!!

 • Larissa

  Super mooi, kleur je er vaak mee? Ik denk er ook over om hem aan te schaffen, maar ik vind het erg duur en hij lijkt me ook wat onhandig qua formaat.

 • WOOOOOOOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!! Qua prijs en potloden, wow!

 • kuikentje

  Als je ooit nog betere potloden die nog meer pigment hebben zoekt zou ik gaan voor de 150 kleuren set van Prismacolor premier en dan niet de soft versie maar de hardere :) ( verkrijgbaar in de VS )
  Ze gaan zo goed als niet op terwijl je kleurt en geven kleur af dat bijna op stift lijkt! zo helder en gepigmenteerd! FC’s zijn dan niks vergeleken bij, echt een aanrader!

 • Ingrid

  Je betaald natuurlijk ook voor de solide kist.
  Van hout gemaakt dus best prijzig ook.
  Ik vind hem heeeel mooi.
  Ga ervoor sparen.

 • Hanna

  Deze kist heb ik gekocht van mijn vakantiegeld. Een betere besteding dan in de regen in een tentje zitten.

Leave a Reply

Articles you may be interested

MYOMY-Classic-Bag-24hrs-black-&-brown-02jpg