Boekreview: Wat een pech, mijn naam is weg + win

Posted by Linda Canter | August 21, 2015 11

Ik zag het steeds vaker langskomen, het boek: Wat een pech mijn naam is weg. Dit is een boek wat je kunt personaliseren. Ik ontving er twee: één voor Cody en één voor Logan. Lees snel verder voor mijn boekreview van Wat een pech mijn naam is weg (Lost my name).

Wat een pech, mijn naam is weg: bestellen

Het bestelproces is heel eenvoudig. Je gaat naar de website, geeft aan of het een boek voor een jongen of meisje is en vult de naam in. Vervolgens wordt je boek samengesteld. Je kunt voorin een persoonlijke boodschap laten drukken en het boek vervolgens betalen via Paypal of creditcard. Verzending wereldwijd is gratis en voor één boek betaal je €23,99. Er staat een verwachtte bezorgdatum bij je bestelling, ik kreeg mijn boeken één week eerder dan die geplande datum. Binnen een ruime week had ik ze al in huis.

Wat-een-pech,-mijn-naam-is-weg-05

WAT EEN PECH, MIJN NAAM IS WEG: het verhaal

Het boek gaat over een jongen of meisje dat z’n naam kwijt is. Tijdens de zoektocht komt hij allerlei dieren tegen, die beginnen met één van de letters van de naam van het kind voor wie het boek is. Cody’s zoektocht begint met de C van chimpansee en komt dan bij de olifant.

Wat-een-pech,-mijn-naam-is-weg-04

De illustraties zijn onwijs leuk, al zitten er soms wel wat lastige dieren bij. Cody had een Yeti bijvoorbeeld. Maar ja, wat moet je anders met de Y? De gnoe van Logan kenden ze ook nog niet.

Wat een pech, mijn naam is weg: review

Ik las als eerste het boek van Logan voor aan beide kindjes. Ze vonden het onwijs leuk, vooral alle dieren. Ze zijn dol op dieren. Dat het kindje haar naam kwijt was, snapten ze niet echt volgens mij. Maar toen kwam ik bij de laatste pagina, daar waar je er achter komt hoe het kindje heet. Ik las voor: Het meisje weet weer hoe ze heet: Logan. En Cody stond bijna juichend en springend in z’n stoel. Hij vond het zó leuk dat dat meisje ook Logan heette. Toen ik zijn boek voorlas, had hij niks in de gaten. Maar opnieuw vond hij het prachtig dat dat jochie ook Cody heette.

Wat-een-pech,-mijn-naam-is-weg-01

Het boek is niet echt geschikt voor de kinderen om zelf te lezen. Het is van goede kwaliteit, maar een echt voorleesboek. Cody en Logan zitten nog in de fase van dikke kartonnen boeken die ze zelf ‘lezen’. Ik wil namelijk dat hun voorleesboeken mooi blijven. Daarom mogen ze ook mijn eigen Nijntje boeken van vroeger nog niet lezen, maar worden ze wel heel regelmatig voorgelezen. Als je kind wat ouder is, kan lezen en kan begrijpen welke letters er staan, dan is het boek volgens mij nog gaver. Denk aan een kindje van een jaar of 6. Desalniettemin is het een prachtig boek, nu ook al.

Wat-een-pech,-mijn-naam-is-weg-02

Wat een pech, mijn naam is weg: aanrader?

Zeker weten. Een heel leuk boek om cadeau te geven tijdens een kraambezoek, maar ook als verjaardagscadeautje voor wat oudere kinderen. De boeken had ik zoals gezegd veel sneller in huis dan verwacht, dus dat is ook altijd fijn. En 24 euro voor zo’n uitgebreid boek is ook een prima prijs.

Wat-een-pech,-mijn-naam-is-weg-03

Je koopt het boek via de website, Lostmy.name.

Wil jij het boek winnen voor jouw zoon of dochter, zusje, kleine neefje of toekomstige baby? Dan heb je geluk, ik mag één gepersonaliseerd boek van Wat een pech mijn naam is weg weggeven. Laat hieronder een reactie onder voor wie je wilt winnen. Over 2 weken (vrijdag 4 september 2015 – 12.00) kies ik een winnaar. Diegene krijgt persoonlijk bericht, vul dus een juist e-mailadres in.

11 Responses

 • ik heb het al regelmatig zien voorbij komen, lijkt me zo leuk! Een van mijn beste vriendinnen is pas mama geworden en ik zou het een super leuk kado vinden om haar te geven, dus ik doe graag mee! :)

 • Wat een fantastisch boek! Wil ontzetten graag dit boeken winnen voor mijn dochtertje Nora! Fingers crosssed!

 • Anke Boonen

  Superleuk voor mijn zoon Job! Die gaat hopelijk in oktober zijn A dipkoma halen waar hij hard voor moet werken. Lezen en voorlezen is helemaal hip, zeker als er dieren in voorkomen! Zou een leuk kadootje zijn als hij zijn diploma haalt

 • Lies

  Oh dat zou toch heel leuk zijn. Ik heb op mijn 27e nog een zusje gekregen en dit is echt leuk om voor haar te lezen!
  Ik loot dus graag mee.

 • l v hees

  Ik heb het boek voor mijn zoontje en hij vind het helemaal geweldig! Mijn petekindje mirte zou ik dus ook graag een boek geven! 5 sept word ze 3 maar het is nu al een echte leergierige boekenwurm! Hoe leuk is het dan als ze haar eigen naam kan zoeken??!

 • Natasja

  Lijkt me super voor mijn zoon Daan die net naar de basisschool gaat en gek is van dieren!

 • Sandra

  Wat leuk! Graag voor mijn dochter Nyne die kent nog geen yeti

 • Stephanie

  O wat leuk zeg!
  Ik ga dit zeker onthouden voor kadootjes/kraamkadootjes.

  Ik doe ook mee met deze actie voor mijn dochter Anne. Ben benieuwd hoe ze met twee dezelfde letters omgaan!

 • Ik wil het boek heel graag winnen voor Jinthe van bijna 5, de dochter van mijn zus (kunstomized op ig). Ze houdt van dieren en mooie verhalen dus dit is een perfecte combi. Daarnaast een top verrassing als dit opeens op de deurmat ligt.

  Liefs Nathalie (tattooednails@live.nl)

 • Janneke van de Vegte

  Dat ziet er echt heel leuk uit. Daan is ook gek op dieren. Dit zal hij geweldig vinden.

 • Debbie

  Wat een ontzettend leuk boekje! Ik doe graag mee voor mijn neefje Bram :)

Leave a Reply

latest posts from Books

Kurio-Tab204
20150807_073859

Ik heb een nieuwe fiets!

Posted on Aug 7, 2015 in Kids | 2 comments

IMG_2667

Zo ‘verdien je geld’ met kinderschoenen kopen…

Posted on Aug 5, 2015 in Fashion | one comment

Articles you may be interested