Zorg dat je huis veilig is in de donkere dagen van het jaar

Posted by Linda Canter | September 10, 2015 0

Op dit moment is het nog lekker lang licht buiten, maar de donkere dagen komen er weer aan. Het voordeel van wonen op het Noordelijk halfrond van onze mooie aardbol is dat we in de zomer van lekker lange dagen kunnen genieten.

Het nadeel is daarentegen dat de overige 6 maanden van het jaar het meer donker dan licht is. Hoewel de meeste mensen uitkijken naar de zomerperiode, verheugen inbrekers zich meer op de donkere dagen van het jaar.

Meer inbraken in de herfst en winter

Het spijt me om dit artikel zo luchtig te beginnen en zo snel om te slaan in een serieus onderwerp. Echter inbraken zijn een realiteit die we niet kunnen ontkennen. Dit is eigenlijk ook goed want het is altijd beter om inbraken te voorkomen dan genezen. Feit is dat in de donkere periode van het jaar, de herfst en winter, er veel meer inbraken worden gepleegd dan in de zomerperiode. Dit heeft een aantal redenen. Zo zijn er in de lente en zomer een stuk meer mensen tot laat op straat en is het ook langer licht waardoor inbrekers minder makkelijk een huis kunnen binnenkomen. Dit is dan ook meteen de reden dat inbrekers zich verheugen op de donkere dagen van het jaar omdat het in deze periode een stuk eerder donker is en zij dus meer tijd hebben en makkelijker ongezien een huis binnen kunnen komen.

home-alone-gun

Voorkomen is beter dan genezen

Het is natuurlijk niet leuk om er bij stil te staan dat ieder huishouden zomaar slachtoffer van een inbraak zou kunnen worden. Veel liever vertrouwen we onze medemens en gaan door het leven zonder argwaan of angst. Toch is het niet verkeerd om hier even bij stil te staan en niet onze ogen hiervoor te sluiten. Hierdoor kunnen we namelijk een aantal voorbereidingsmaatregelen treffen die voorkomen dat wij slachtoffer worden van een inbraak en dat ons huis het volgende cijfer in de

Slachtoffer van een inbraak worden is een ingrijpende gebeurtenis. Mensen die deze misdaad overkomen hebben geruime tijd nodig om hun gevoel van veiligheid terug te krijgen. Vaak staan we er dan ook niet bij stil hoe fijn het is om met een veilig gevoel te kunnen wonen. Tot een dergelijke gebeurtenis dit wegneemt en ons voor lange tijd slapeloze nachten bezorgt. Neem daarom van tevoren maatregelen om je huis te beveiligen en voorkom dat jij slachtoffer van een inbraak wordt.

Je huis beter beveiligen

Inbrekers zijn altijd op zoek naar huizen waar zij makkelijk en snel naar binnen kunnen komen. Ramen die open staan, sloten die makkelijk open te krijgen zijn of donkere plekken rondom een huis waar gemakkelijk ongezien aan een raam of deur gerommeld kan worden zijn enkele dingen waar inbrekers op letten. Als je ervoor zorgt dat jouw huis niet aan deze voorwaarden voldoet dan verklein je de kans dat je slachtoffer wordt van een inbraak tot een minimum. Zorg er daarom voor dat je altijd de ramen en deuren goed afsluit, dat je huis voorzien is van goedgekeurde sloten en dat ’s nachts de donkere plekken rondom je woning waar een raam of deur zit goed verlicht is. Deze maatregelen zorgen ervoor dat een inbreker niet makkelijk bij je huis naar binnen kan komen en daarom vaak zal besluiten om jouw woning links te laten liggen.

Leave a Reply

Articles you may be interested