KOBO ebook abonnement van Bol.com

Posted by Linda Canter | May 25, 2017 0

Er zijn maar weinig dingen die me zo blij maken als lekker lezen. En een gloednieuw boek in m’n handen maakt me heel blij. Maar toch: elke keer twintig euro uitgeven voor een boek tikt best wel aan. En voor onderweg is een e-reader honderd keer makkelijker. Ik kreeg er vorig jaar één voor m’n verjaardag en heb er sindsdien tientallen boeken op gelezen. Vandaag een review over het Kobo Plus ebook abonnement van Bol.com.

Er zijn maar weinig dingen die me zo blij maken als lekker lezen. En een gloednieuw boek in m’n handen maakt me heel blij. Maar toch: elke keer twintig euro uitgeven voor een boek tikt best wel aan. En voor onderweg is een e-reader honderd keer makkelijker. Ik kreeg er vorig jaar één voor m’n verjaardag en heb er sindsdien tientallen boeken op gelezen. Vandaag een review over het Kobo Plus ebook abonnement van Bol.com.

Ebook abonnement e-reader

Het Kobo Plus ebook abonnement van Kobo en Bol.com is een soort Netflix, maar dan voor boeken. Het enige wat je nodig hebt is een Kobo e-reader (ik heb de Kobo Glo HD) en een Bol.com account. Voor €9,99 per maand kun je onbeperkt boeken lezen op je e-reader. Je hoeft ze alleen even te downloaden.

Ebook abonnement voor smartphone en tablet

Het voordeel van het ebook abonnement is dat je de boeken ook op je smartphone en tablet kunt lezen met de speciale app (Bol.com Kobo). Je hebt dus niet eens een e-reader nodig, al vind ik persoonlijk het lezen op een e-reader veel prettiger.

Ebook abonnement: het aanbod

Het aanbod van het ebook abonnement is heel ruim: je kunt de nieuwste boeken lenen. Er zijn nu al ‘tienduizenden’ boeken beschikbaar, aldus Bol. Je kunt het hele aanbod hier vinden. Het aanbod van Kobo en Bol.com is een groot voordeel ten opzichte van het digitale abonnement van de Bibliotheek. Daar vind je geen nieuwe boeken en de meeste boeken die zij e-books noemen, zijn niet beschikbaar als epub. Ik baal er flink van dat ik dat abonnement heb afgesloten.

Ebook abonnement

Zoals gezegd kost het abonnement een tientje per maand. De eerste dertig dagen kun je het gratis uitproberen. Daarna kun je elke maand opzeggen. De boeken blijven beschikbaar tot en met de laatste dag van je abonnement: je kunt dus niet snel tien boeken downloaden in de proefperiode, dan opzeggen en profiteren van de gratis boeken. Je kunt de boeken lezen zolang je abonnee bent en je leent ze: je wordt geen eigenaar.

Ik vind het Kobo e-book abonnement een aanrader voor iedereen die veel leest. Ben jij al lid van deze speciale boekenclub?

Leave a Reply