Boekreview: Het bloed kruipt – Stuart Neville

Posted by Linda Canter | October 31, 2016 0

Ik lees graag. Ik lees veel. Ik ben dol op thrillers, de boeken van Baldacci en gruwelijke moorden. Onlangs maakte ik een trip naar Knysna en Plettenberg Bay. En ik las het boek Het bloed kruipt van Stuart Neville in twee dagen uit.

Boekreview Het bloed kruipt Stuart Neville

Lang leve e-books. Zo kan ik toch nog (nieuwe) Nederlandse boeken blijven lezen in Zuid-Afrika. Ik ben dol op het gevoel van echte, papieren boeken in mijn handen en in de boekenkast, maar ik ben toch ook wel erg gehecht geraakt aan mijn e-reader. Vooral op reis, zoals hieronder in Wilderness met op de achtergrond de Atlantische Oceaan.

Boekreview Het bloed kruipt Stuart Neville

Samenvatting: Het bloed kruipt – Stuart Neville

Toen de 12-jarige Ciaran Devine bekende zijn pleegvader vermoord te hebben, ging er een schokgolf door het land.

DCI Serena Flanagan, toen een ambitieuze jonge rechercheur, nam Ciarans bekentenis af na dagenlang gewerkt te hebben aan het winnen van zijn vertrouwen. Hij is haar vriendelijkheid nooit vergeten – sterker nog, Flanagan is in de zeven jaar dat hij opgesloten heeft gezeten nooit helemaal uit zijn gedachten geweest.

Reclasseringsambtenaar Paula Cunningham, die nu belast is met de taak Ciaran weer te begeleiden bij zijn terugkeer in de maatschappij, vermoedt dat er meer achter de moordzaak zit dan de politie destijds heeft ontdekt. Ciarans bekentenis heeft zijn broer Thomas gered van een veel zwaardere straf, en Cunningham ziet dat Thomas nog steeds een onnatuurlijk overwicht heeft op zijn jongere broer. Als ze met haar theorie naar DCI Flanagan stapt, begint het web van leugens rond de broers te ontrafelen, met mogelijk fatale gevolgen…

Stuart Neville Het Bloed Kruipt

Boekreview: HET BLOED KRUIPT – STUART NEVILLE

Zoals ik al zei: ik ben dol op bloederige boeken. Feit is dat dit boek helemaal niet zo bloederig is. Feit is ook, dat dit verhaal onder je huid kruipt en het daar de komende weken niet meer weg gaat. Pas nadat ik het boek had gelezen, zag ik onderstaande foto van de omslag. Ik krijg er opnieuw de kriebels van.

Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere personages. Voor Ciaran, de hoofdpersoon, maakt veel indruk op me. Ik wil niet teveel verklappen, dus ik kan er niet te diep op in gaan. Maar dit kan ik zeggen: door de dingen die hij meemaakt in het boek, wil ik mijn kindjes extra hard knuffelen ‘s avonds voor ze gaan slapen.

Het boek is intrigerend, een psychologische thriller die zich in je hoofd nestelt en daar niet meer weg wil. Het verhaal is meeslepend en goed uitgewerkt, het enige wat ik wat oppervlakkig vond is het sub-verhaal rond de moord/zelfmoord van een vriendin van DCI Flanagan. Voor mijn gevoel voegt dit weinig toe.

Het boek is zeker een aanrader, al kan het een knoop in je maag veroorzaken als je net als ik zelf kinderen hebt. Ik heb direct zin om meer boeken van Stuart Neville te gaan lezen.

Het bloed kruipt

Wil je de eerste pagina’s van het boek lezen? Dat kan via deze preview. Maar ik waarschuw je: dit verhaal laat je niet meer los.

HET BLOED KRUIPT – STUART NEVILLE – prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

ISBN: 9789400507203
Aantal pagina’s: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna
Prijs: €17,50 (heel veel boek voor je geld)

Je koopt Het bloed kruipt van Stuart Neville online bij Bol.com (ook leverbaar als e-book).

Leave a Reply

latest posts from Books

My Paper Bag 02
Donut zwemband winnen

Donut zwemband winnen van Ditverzinjeniet.nl

Posted on Apr 12, 2016 in Lifestyle | 3 comments

Kijk-niet-om-01

Boekreview: Kijk niet om – Clare Donoghue

Posted on Nov 21, 2015 in Books | no responses

Articles you may be interested

Boekreview Het bloed kruipt Stuart Neville
One-Line-a-Day-04

Boekentip: One Line a Day

Posted on Jan 29, 2015 in Books | 2 comments

Antiglamour-05

Boekreview: Antiglamour – Carice van Houten & Halina van Reijn

Posted on Apr 7, 2014 in Books | one comment