Boekreview: Ik ben Pelgrim – Terry Hayes

Posted by Linda Canter | October 29, 2015 0

Één van de populairste boeken van dit jaar is volgens mij Ik ben Pelgrim. Dit waanzinnig dikke boek stond dan ook hoog op mijn lijst om te lezen. En dat heb ik met heel veel plezier gedaan.

Ik-ben-pelgrim-03

Samenvatting: IK BEN PELGRIM – TERRY HAYES 

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.

Ik-ben-pelgrim-02

Boekreview: IK BEN PELGRIM – TERRY HAYES

Laat ik voorop stellen: ik ben dol op thrillers. Ik ben ook dol op boeken à la David Baldacci, die gaan over spionnen en zeer geheime agenten die voor overheidsinstellingen werken die niemand kent. Zo’n soort boek is Ik ben Pelgrim ook. Ik vond de samenvatting wel verwarrend en dacht: wordt het niet een beetje chaotisch, al die verhaallijnen door elkaar? Nou nee, dat viel dus uiteindelijk heel erg mee. Het boek is mega dik, 704 pagina’s. Het dubbele  van een gemiddeld boek wat ik lees. Opnieuw geen probleem: het had van mij nog wel drie keer dikker mogen zijn (al was het boek dan wel een beetje zwaar geworden ben ik bang).

Ik heb Ik ben Pelgrim in een paar dagen uitgelezen. Ik kon niet stoppen met lezen, een echte pageturner. Wat een spanning, wat een mooi verhaal. Het is opgebouwd in lagen, ik denk nu steeds af en toe nog aan de hoofdpersoon. Dan heb je als auteur wel indruk gemaakt. Ik zou het boek dan ook aanraden aan iedereen die ook maar een beetje van spannende boeken houdt.

Ik-ben-pelgrim-01

Ik ben pelgrim – Terry Hayes – PRIJS, INHOUD, VERKRIJGBAARHEID

ISBN: 9789022997130
Aantal pagina’s: 704
Uitgeverij: A.W. Bruna
Prijs: €15 (heel veel boek voor je geld)

Bij Bol.com vind je hier Ik ben Pelgrim en Ik ben Pelgrim als eBook.

Leave a Reply

latest posts from Books

Boekreview Het bloed kruipt Stuart Neville
Kijk-niet-om-01

Boekreview: Kijk niet om – Clare Donoghue

Posted on Nov 21, 2015 in Books | no responses

Wat-een-pech,-mijn-naam-is-weg-02

Boekreview: Wat een pech, mijn naam is weg + win

Posted on Aug 21, 2015 in Books | 11 comments

Articles you may be interested

Boekreview Het bloed kruipt Stuart Neville
Kijk-niet-om-01

Boekreview: Kijk niet om – Clare Donoghue

Posted on Nov 21, 2015 in Books | no responses

Ik-ben-pelgrim-03

Boekreview: Ik ben Pelgrim – Terry Hayes

Posted on Oct 29, 2015 in Books | no responses