Boekreview: Kaleido Color kleurboek voor volwassenen met zwart papier

Posted by Linda Canter | February 10, 2015 6

Ik zag het boek regelmatig voorbij komen op Instagram: Kaleido Color. Dit schitterende kleurboek heeft een zwarte achtergrond en uitscheurbare blaadjes. Twee dingen die me aanspraken.

Kaleido-Color-uitgeverij-Deltas-01

Vooral de zwarte achtergrond vind ik helemaal geweldig. Als je werkt met felle kleuren, zoals de Stabilo 68 stiften of Stabilo 88 fineliners, dan knallen de kleuren echt van het papier af.

Kaleido Color kleurboek

Het kleurboek heeft handige uitscheurbare blaadjes. Hierdoor kan je op een nette manier de tekeningen uit het blok scheuren. Geen geklooi tegen de randjes aan, je kan altijd netjes de hele kleurplaat inkleuren. Het nadeel ervan is dat er soms per ongeluk tekeningen uitscheuren, omdat je bijvoorbeeld de kaft hebt omgeslagen. Mij maakt dat niet zoveel uit, het gaat me meer om het kleuren zelf dan om het bewaren van de tekeningen.

Kaleido-Color-uitgeverij-Deltas-03 Kaleido-Color-uitgeverij-Deltas-04

Het boek heeft zestig pagina’s, die allemaal enkelvoudig geprint zijn. Je kan je favoriete tekening dus ook inlijsten en ophangen. Het papier is dik genoeg om niet door te drukken, zowel met stift als fineliner niet. De tekeningen zijn allemaal kaleidoscoop-achtige afbeeldingen (wat me dan weer doet denken aan een scène uit mijn favoriete film Home Alone). Het zijn veel gedetailleerde afbeeldingen, met af en toe wat grotere kleurvlakken.

De kleurplaat hieronder is mijn favoriet tot nu toe.

Kaleido-Color-uitgeverij-Deltas-05 Kaleido-Color-uitgeverij-Deltas-07 Kaleido-Color-uitgeverij-Deltas-06

KALEIDO COLOR KLEURBOEK review

De zwarte achtergrond vind ik helemaal fantastisch. De kleuren spatten bijna van het papier af. Of je nou kleurt met stift of pen: ik vind het allemaal mooi. Met potlood heb ik nog niet in dit boek gekleurd, maar dat ga ik ook zeker nog doen. Het Kaleido Color kleurboek is mijn favoriete boek van de zes of zeven boeken die ik op dit moment heb en dat komt zowel door de tekeningen als de zwarte achtergrond. Ook het formaat is erg praktisch, je kan het boek makkelijk in één hand houden en meenemen in je tas. Bovendien ben je geen weken met één tekening bezig.

Kaleido-Color-uitgeverij-Deltas-02a Kaleido-Color-uitgeverij-Deltas-02

KALEIDO COLOR KLEURBOEK prijs en verkrijgbaarheid

Naast alle voordelen zoals het handzame formaat, de zwarte achtergrond en de uitscheurbare blaadjes is het boek ook nog eens goed betaalbaar. Je koopt het Kaleido Color kleurboek voor maar €5,95 bij Bol.com.

Heb jij dit kleurboek al?

6 Responses

 • meike

  Wauw, super mooi gekleurd!

 • Johanna

  Mooi zeg! Ik heb hem ook, kleur met potloden. Maar dit is eigenlijk veel mooier.

 • Wat een geweldig gaaf kleurboek! Ik heb hem hier ook op mijn wishlist staan.. <3

 • sabrina

  Dat is mooi! Gaat op de wishlist. Je hebt ook mooi gekleurd zeg!

 • Vind die zwarte ondergrond zo mooi he, wauw!

 • Tessa

  Beste,

  Wat een mooie inkleuringen heb je gemaakt zeg!!!!! Ik heb een hele mooie stiften doos van Faber Castell Brush en zou graag een combinatie maken met de fineliners van Stabilo
  Heb je bovenstaande tekeningen met de Stabilo 68 of 88 gemaakt? Ik heb dit boek ook en vind hem ook erg mooi door de zwarte achtergronden.

  Hoop van je te horen!

  groetjes,

  Tessa

Leave a Reply

Articles you may be interested

Essie-Dress-to-Kill-herfst-2014-03
Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Tip: 2+1 gratis op L’Oreal en Essie

Posted on Apr 23, 2014 in General | no responses

Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Swatches: Essie Hide & Go Chic lente 2014

Posted on Apr 15, 2014 in Nagellak | 7 comments