Boekreview: Kijk niet om – Clare Donoghue

Posted by Linda Canter | November 21, 2015 0

Kijk niet om is het debuut van Clare Donoghue. Een thriller, dus altijd goed. En een thriller met een verrassend einde: nog beter. Ik heb enorm genoten van dit boek en ik denk dat fans van Saskia Noort en Peter James dat ook zullen doen.

Kijk-niet-om-01

Samenvatting: Kijk niet om – Clare Donoghue

‘Kijk niet om’ van Clare Donoghue is een thriller voor de fans van Peter James en Lee Child. David Hewson gaf een mooie quote: ‘Overtuigend en verontrustend. Een auteur om in de gaten te houden.’

Stalking, Londen, angstaanjagende spanning, schokkende twists; de ingrediënten van ‘Kijk niet om’ van Donoghue. Fotografe Sarah wordt gestalkt. Wanneer er in haar omgeving in Londen diverse vrouwen vermoord worden aangetroffen, staat de politie voor een raadsel. De dader gaat steeds grover te werk. Wat is het verband tussen de slachtoffers? Ondertussen krijgt Sarah cryptische briefjes en verontrustende telefoontjes.

Kijk-niet-om-03

Boekreview: Kijk niet om – Clare Donoghue

Het eerste wat ik dacht toen ik de samenvatting las: dit boek moet ik hebben. Al was ik wel bang dat, aangezien het een debuut is, het niet zo heel spannend zou zijn. Een ‘angst’ die niet nodig was, want het is een heerlijk boek, met een door mij zo geliefde plottwist die ik absoluut niet zag aankomen. Je leeft mee met Sarah, de hoofdpersoon, al zou ik haar af en toe een flinke schop onder haar kont willen geven. De andere hoofdpersoon, inspecteur Loycker, is sympathiek en leuk om te volgen. Mocht Donoghue een reeks boeken over hem gaan schrijven, dan zou ik de andere boeken zeker gaan lezen.

Als je houdt van spannende boeken, zoals die van Saskia Noort, Esther Verhoef of Simone van der Vlucht, dan is dit zeker een boek voor jou.

Kijk-niet-om-02

Kijk niet om – Clare Donoghue prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

ISBN: 9789026135767
Aantal pagina’s: 320
Uitgeverij: De Fontein
Prijs: €18,99

Koop Kijk niet om bij Bol.com.

Heb jij Kijk niet om al gelezen?

Leave a Reply