Dat ik je mis: drie jaar geleden stierf mijn moeder

Posted by Linda Canter | October 19, 2013 9

Vandaag is het ‘alweer’ drie jaar geleden dat mijn lieve moeder stierf. De aanloop naar haar sterfdag is altijd ellendig: het wordt dan herfst en dan ben ik al niet blij, maar als het dan eenmaal oktober is dan word ik alsmaar verdrietiger.

Hoewel het goed met me en mijn gezin gaat, overvalt het enorme verdriet me soms, vooral rond deze tijd. Muziek speelt daar ook een rol in.

Sinds een aantal maanden is het nummer ‘Dat ik je mis’ van Maaike Ouboter een enorme hit. En elke keer als ik het hoor moet ik huilen. Irritant, maar het lucht ook wel lekker op. Dit nummer is zo vreselijk toepasselijk, mooi en lief dat ik het vandaag met jullie wil delen.

Lieve mama, ik mis je ontzettend. Maar ik ben ook weer gelukkig geworden.

9 Responses

 • Ach meis… tranen in mijn ogen! Wat moet het gemis vreselijk zijn voor je! Ik moet trouwens ook telkens huilen om dat nummer hoor, vind het zo mooi! Muziek kan zoveel emoties met zich mee brengen, stiekem is dat best mooi (ook al is het soms heel moeilijk). Ik wens je sterkte. Niet alleen vandaag, maar ook voor alle dagen die nog gaan komen! Dikke knuffel!

  • Het is ook wel fijn, als je merkt dat de tranen eruit moeten, dan kan dat heel makkelijk op deze manier. Ik hou van muziek en z’n herinneringen, ook als het moeilijk is.

 • hele dikke knuffel! <3

 • Heel erg kerkenbaar Linda, lijkt alsof het nooit ‘makkelijker’ wordt. Ik heb precies hetzelfde met muziek. Heel veel sterkte deze maand (niet alleen vandaag want ik weet dat het langer duurt voordat je weer ‘eroverheen’ ben) en probeer, hoe moeilijk het ook is, aan de goede tijden met je moeder te denken. Moederloos zijn is een van de moeilijkste dingen ter wereld maar weet dat je niet alleen bent xxx

  • Wat lief van je Stacey, dank je wel. Je klinkt alsof je iets soortgelijks hebt meegemaakt (wat ik heel erg voor je vind). X

 • Linda

  Lieve Lin,
  Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde maanden geleden was je de eerste aan wie ik dacht, echt waar. Door de kracht van het nummer, de eenvoud, zo emotioneel maar zo mooi. Wat het juist moeilijk maakt maar in tegenstelling zoveel liefde kan geven.
  Al lijkt drie jaar als de dag van gisteren maar kijk waar je nu staat: een super mooie moeder met twee heerlijke kinderen en lieve man. Wat zou je moeder ongelofelijk trots op je zijn en ver weg dit geluk met je deelt. Een hele dikke knuffel en kus, ik denk aan je!

  • Wat super lief van je Lin! Ik vind de ‘clip’ ook zo ontroerend, ze kijkt zo rustig, alsof ze alles heeft geaccepteerd. Ik haal ook maar kracht uit het idee dat mijn moeder het echt fantastisch zou vinden dat ik twee van die mooie kindjes heb :)

 • Doortje Nicolai

  Ik kende dit hele nummer niet, erg ontroerend… Mijn moeder is oud geworden (83).. Ze is anderhalf jaar geleden overleden, maar er gaat bijna geen dag voorbij dat ik aan haar denk en ik mis haar zó erg !
  Wat vreselijk dat je je moeder op zo jonge leeftijd moest verliezen, ook al begrijp ik dat het leven voor haar lijden was geworden.

  Fijn dat het zo goed met jou en je gezin gaat, jammer dat je moeder je kinderen nooit heeft kunnen zien..

  Mooi dat je dit alles met ons hebt willen delen!
  Liefs,
  Doortje

Leave a Reply

latest posts from Over mij

Retired
IMG_1752

#ikwordfit (deel 2): Cambridge 500 dieet & afgevallen

Posted on Mar 26, 2015 in Health | 5 comments

IMG_9921

Happy new year: mijn goede voornemens

Posted on Jan 7, 2015 in Over mij | 2 comments

latest posts from Lifestyle

Boekreview Het bloed kruipt Stuart Neville
My Paper Bag 02

New in: MYOMY PAPER BAG Handbag Zip Rambler Brandy

Posted on Sep 9, 2016 in Fashion | 2 comments

Donut zwemband winnen

Donut zwemband winnen van Ditverzinjeniet.nl

Posted on Apr 12, 2016 in Lifestyle | 3 comments