Emigreren naar Zuid-Afrika!

Posted by Linda Canter | July 5, 2016 3

Surprise, surprise: Rob en ik hebben een huis gekocht in Zuid-Afrika. Dat waren we al een tijdje (lees: een paar maanden) van plan, maar we wilden eerst onze vakantie daar afwachten. Rob heeft de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse nationaliteit en daardoor is het voor ons makkelijker om ons daar permanent te vestigen.

Hoewel veel mensen dachten dat ik sneller naar de VS zou vertrekken, is dat niet waar. Ten eerste is het nauwelijks mogelijk om een Amerikaanse verblijfsvergunning te krijgen, al helemaal als je niet van plan bent om een baan te gaan zoeken. Bovendien is Zuid-Afrika prijstechnisch veel interessanter en woont daar familie van ons. Ook het feit dat er geen tijdsverschil is, is een groot voordeel van Zuid-Afrika. En het land is mooi, zó mooi.

20160418_140557

Het huis is gekocht en ons eigen Nederlandse huis is verkocht. Eind augustus moeten we eruit, maar waar heen, dat weten we nog niet. We wachten namelijk nog op Rob zijn Zuid-Afrikaanse paspoort. Zo gauw we dat hebben, dan vertrekken we naar de andere kant van de wereld. Hoewel onze emigratie dus nog niet 100% zeker is, ben ik in gedachten ons huis al aan het inrichten. Sterker nog: het is al ingericht. Foto’s zal ik delen als de koop 100% rond is: dat is wel zo netjes voor de huidige bewoners.

20160421_201624

Het huis is erg groot en Rob en ik krijgen beiden een eigen kantoor. In ons huidige huis hebben we her en der wanddecoratie opgehangen, maar echt kunst kun je het niet noemen. Het zijn vaak goedkopere dingen waar ik dan na een tijdje weer van baal en het verwissel met een andere goedkope optie. Dat gaan we dus anders doen. Ik ben al een tijdje op zoek naar echte Afrikaanse kunst, zoals onderstaande foto’s van fotograaf David Ballam.

Copyright: David Ballam, afbeeldingen via Weylandts.co.za

Daarnaast heb ik een waanzinnig mooie, schattige foto van de kinderen, die in december op het kinderdagverblijf werd gemaakt door een professionele fotograaf. Deze laat ik, als de mogelijkheid er is, op aluminium drukken. Foto’s op aluminium vind ik veel mooier dan alle andere soorten. Het ziet er veel strakker uit dan bijvoorbeeld een canvasdoek aan de muur.

Collage Weylandts 2

Afbeeldingen via Weylandts.co.za

DIY-Faux-Brick-Wall-Map-Classyclutter.net

Copyright: Classyclutter.net

In mijn kantoor mag een mooie nep-bakstenen muur (liefst met zo’n soort wereldkaart zoals hierboven) en een hippe nep-skull niet ontbreken. Of wellicht een echte: het blijft toch Afrika en die stijl wil ik graag terug zien in mijn interieur. En daar horen ook zulke circels bij, die ik in de patio wil hangen.

Collage Weylandts
Afbeeldingen via Weylandts.co.za

Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van alles. Het emigreren naar Zuid-Afrika is me niet in de koude kleren gaan zitten. Het kopen van het nieuwe huis, de verkoop van ons huis en alle stress rond de hele situatie is ook de reden dat ik al lang weinig (of eigenlijk niks) heb geschreven. Ik ben veel te druk met wakker liggen, dingen regelen en nog meer dingen regelen.

See you soon!

3 Responses

Leave a Reply

latest posts from Emigreren

One world trade center
File_001 (20)

Emigreren: heimwee en nieuwe vrienden maken

Posted on Feb 24, 2017 in Emigreren | no responses

Mama en ik op mijn trouwdag

Het contact met je vader verbreken: en dan?

Posted on Feb 20, 2017 in Emigreren | 3 comments

Articles you may be interested