Guilty pleasure: de Backstreet Boys

Posted by Linda Canter | October 28, 2013 2

Ik bedacht me net dat ik wel vaker over Guilty Pleasures heb geschreven, maar nooit over mijn grootste guilty pleasure: de Backstreet Boys. Nu ze binnenkort in Nederland komen (o.a. bij 538 en Q-Music) ben ik weer helemaal wild.

Ik ben een fan van het eerste uur (sinds 1996), heb alle albums, ben flauwgevallen bij concerten, heb op straat in New York ‘geslapen’ zodat ik ze kon ontmoeten, jank me rot bij nieuwe albums en ben al jaren heimelijk verliefd op Nick. Toen ik een jaartje of 14 of 15 was was mijn hele kamer behangen met posters uit de Hitkrant en Break Out. Verder had ik een Backstreet Boys agenda, puntenslijper en potloden (en zelfs een gum, die ik natuurlijk niet wilde gebruiken), een map voor school, een trui en t-shirts, zelfgemaakte plaatjesboeken, stickers en kaarten, zelfgemaakte concertverslagen, officiële videobanden en ook videobanden vol opnames van TMF en MTV. Om kort te zijn: ik had véél. Heel veel heb ik weggedaan, maar de banden met opnames van bijvoorbeeld Pepsi Pop en de TMF Awards heb ik nog. Ook heb ik nog een video-opname van mijn slaapkamer met alle spulletjes. Fout, fouter, fouts, maar ik heb me nooit geschaamd voor mijn BSB-liefde.

BSB toen

Toen ze hun eerste singeltje uitbrachten begon ik net te puberen. Nick was is vier jaar ouder dan ik en in mijn ogen dus best een bereikbare liefde. Ik was stapelgek op al die kwijlliedjes. Elk album werd al besteld voordat het in de winkels lag. Ik moest hier aan denken omdat het nieuwste album, In a world like this, net is uitgekomen en omdat ik totaal hysterisch was toen Nick in RTL Boulevard vertelde dat ze weer naar Nederland komen. Ik moet stiekem zelf ook wel een beetje lachen dat ik ze nog steeds zo leuk vind. De muziek trekt me niet meer zo heel erg, het is mij iets te dance-achtig en krampachtig ‘hip’ geworden. Doe mij de kwijlliedjes maar die ik zo graag luisterde toen ik 16 was.

Ik kan me nog heel goed herinneren dat op mijn 13e het tweede album uit kwam. Mijn vader ging hem voor me halen in de stad, want ik lag op bed met zware keelontsteking. Vlak daarna zouden we op wandeltocht door Luxemburg gaan met de middelbare school en omdat mijn liefde weer helemaal was aangewakkerd door het nieuwe album nam ik mijn BSB-trui mee. Toen ik een leuke jongen in de bus zag met zijn Nirvana-trui aan (hij was een jaar of 16) was ik  vet blij en trok ik trots snel mijn mooie trui ook aan. Zoals ik al zei: ik schaamde me totaal niet voor mijn liefde voor de boyband. Achteraf gezien vind ik het wel aardig gênant ;-)

BSB nu

Ook gênant: ik heb nog ergens een liefdesbrief voor Nick. Geschreven in krakkemikkig Engels (want ik was 12), op geparfumeerd briefpapier met beertjes. Mijn eerste e-mailadres was volgens mij LindaBSB@freemail.nl en ook al mijn wachtwoorden hadden iets met de Backstreet Boys te maken. Leukste moment was zonder meer de ontmoeting in New York, waar ik me als 23(!)-jarige volledig voor schut heb gezet door mijn hysterische gejank. Maar ik heb Nick wel twee keer aangeraakt, ik heb met hem gepraat én hij zei al knipogend: ‘See you soon.’ Anyhow: de rest van dat (te lange) verhaal kan je hier lezen.

Op de foto met Nick. Soort van…

BSB

Ik vond net, zes jaar na dato, dit filmpje. En OMG (fangirl, huh?!) ik ben in beeld! De eerste drie seconden zie je mij (blond) en mijn vriendin (met oranje muts) zitten. Super grappig, ik kan het me helemaal niet herinneren eigenlijk.

Ben jij vroeger ook zo enorm fan geweest van iemand?

2 Responses

  • Pippi

    Wat een heerlijk verhaal! Ik was vroeger fan van de gebroeders Osmond- ook heel erg hoor:)
    Mijn vriendin zit op dit moment op een boot met de BSB heren- een speciale cruise. Daar hoop ik de foto’s gauw van te zien.

Leave a Reply

latest posts from Over mij

Retired
IMG_1752

#ikwordfit (deel 2): Cambridge 500 dieet & afgevallen

Posted on Mar 26, 2015 in Health | 5 comments

IMG_9921

Happy new year: mijn goede voornemens

Posted on Jan 7, 2015 in Over mij | 2 comments

latest posts from Lifestyle

Boekreview Het bloed kruipt Stuart Neville
My Paper Bag 02

New in: MYOMY PAPER BAG Handbag Zip Rambler Brandy

Posted on Sep 9, 2016 in Fashion | 2 comments

Donut zwemband winnen

Donut zwemband winnen van Ditverzinjeniet.nl

Posted on Apr 12, 2016 in Lifestyle | 3 comments