Haal de herfst in huis: sinaasappel met kruidnagel

Posted by Linda Canter | September 7, 2015 1

Vorig jaar, of het jaar ervoor, las ik bij Aranka over haar sinaasappels met kruidnagel. Dé manier volgens Aranka om die typerende herfst- en wintergeur in huis te halen. Ik kocht een net sinaasappelen, een potje kruidnagel en ik begon te prikken.

Sinaasappelen-met-kruidnagel-07

Deze foto’s maakte ik ‘s avonds, dus ze zijn minder indrukwekkend dan ik had gehoopt. Je kunt de kruidnagel in allerlei patroontjes steken, al ben ik daar niet zo heel goed in. Je wordt ook lekker plakkerig van het sinaasappelsap dat uit de sinaasappels loopt, maar hé: je moet er wat voor over hebben.

Sinaasappelen-met-kruidnagel-02 Sinaasappelen-met-kruidnagel-08

Oké, ik moet eerlijk bekennen dat deze foto’s al van vorig jaar zijn. Ik heb ze nog niet eerder gepubliceerd en ik ga binnenkort deze sinaasappels zeker weer maken. De kastanjes die je op de foto ziet heb ik samen met Cody en Logan gezocht bij een grote kastanje bij ons in de buurt. Heel erg leuk vind ik het, om zulk soort dingen met de kindjes te doen.

Sinaasappelen-met-kruidnagel-03 Sinaasappelen-met-kruidnagel-01

De geur is heerlijk en Aranka heeft gelijk: sinaasappel en kruidnagel is een typische wintermix. Je zou het zo in een thee kunnen stoppen en Yankee Candle heeft er ook een kaars van gemaakt.

Sinaasappelen-met-kruidnagel-05

Je kunt zeker een paar weken genieten van de lekkere geur van sinaasappel met kruidnagel. Zet de schaal op een plek waar je langs loopt, want anders ruik je het niet echt. Na een paar weken gaan de sinaasappelen rotten, dus dan wordt het tijd om ze weg te gooien. Als ik deze geur kon vangen in een potje, dan zou ik het doen. Gelukkig heeft Yankee Candle dat voor me gedaan.

Ben jij al in de herfstsfeer?

One Response

Leave a Reply

latest posts from Lifestyle

Boekreview Het bloed kruipt Stuart Neville
My Paper Bag 02

New in: MYOMY PAPER BAG Handbag Zip Rambler Brandy

Posted on Sep 9, 2016 in Fashion | 2 comments

Donut zwemband winnen

Donut zwemband winnen van Ditverzinjeniet.nl

Posted on Apr 12, 2016 in Lifestyle | 3 comments