Ik heb een nieuwe fiets!

Posted by Linda Canter | August 7, 2015 2

Thuis hebben wij maar één goede fiets. Hij was van mijn moeder en zij was er altijd heel erg trots en zuinig op. Op deze fiets hebben we beide fietsstoeltjes. Onze andere fiets is een afgetrapte, oude stadsfiets. Niet stevig genoeg voor een fietsstoeltje, laat staan twee. Nu Logan groter wordt hadden we eigenlijk een tweede goede fiets nodig en die heb ik nu.

Het is een mooie transportfiets, met ruimte voor een fietskrat aan de voorkant. Super leuk! En handig natuurlijk, want ik moet regelmatig wat boodschappen meezeulen. De fiets is helemaal zwart, waardoor hij geschikt is voor zowel mijn hubby als mijzelf. Het fietsstoeltje moet nog gekocht worden, maar één ding is zeker: de fiets is stevig genoeg om een kind van vijftien kilo achterop te zetten. Het enige wat ik wil veranderen is de standaard: ik wil er een dubbele standaard onder laten monteren.

20150807_073859

Mijn nieuwe fiets is afkomstig van Fietsenopfietsen.nl. Hun tagline: kwaliteitsfietsen voor internetprijzen. Terwijl fietsen vroeger heel erg duur waren, kan je nu online voordeligere fietsen kopen. Fijn, want ik vind een fiets helemaal geen leuk item om veel geld aan uit te geven, terwijl het wel belangrijk is. Net zoiets als een wasmachine eigenlijk. Mijn fiets kost €349,95. Ze hebben heel veel leuke transportfietsen in de webwinkel, ook de mintgroene variant vind ik heel gaaf voor zowel meisjes als dames.

De fiets wordt semi-gemonteerd geleverd. Je moet zelf nog een aantal dingen monteren, zoals de trappers, het voorwiel, het stuur, het zadel, de lichten, de jasbeschermers, de bel en het transportrek. Bij mijn pakket zat geen montagehandleiding, dus ik ben er heel wat uurtjes mee bezig geweest. Rob heeft na afloop een slot gemonteerd en alles nog even strak aangedraaid.

20150807_073848

Na het oppompen van de banden kon ik dan eindelijk gaan fietsen. Even wennen, vooral aan de terugtraprem en het feit dat ik geen versnellingen heb. De fiets fietst als een zonnetje en ik vind hem prachtig. Ik ben blij dat ons oude barrel nu weg kan en ik ga snel op zoek naar een mooi fietsstoeltje voor zoon & dochter. Ik weet zeker dat zij ook met veel plezier mee gaan fietsen op deze mooie fiets.

20150807_073920

Mooi is ‘ie he?

 

2 Responses

Leave a Reply