Ik was te gast bij De Wereld Draait Door (foto’s + fragment)

Posted by Linda Canter | October 10, 2013 20

Gisteren was ik te gast bij De Wereld Draait Door. Samen met Suus Ruis, Anouk Paus en Marlies Slegers mocht ik zeuren over het nieuwste boek over Bridget Jones: Mad About The Boy.

Dit boek begint vijf jaar na de dood van Mark Darcy en Bridget is een weduwe van 51 jaar. Ik schreef erover dat ik dat jammer vond, de tweet erover werd door de redactie van DDWD gelezen en voilà: toen zat ik daar opeens.

DWDD 01 DWDD 05

Hoewel ik de tv-wereld ken, ik heb er immers zelf gewerkt, was het heel anders om de andere kant, voor de camera, eens mee te maken. Ik werd samen met een vriendin opgehaald door een chauffeur, omdat ik nog gewoon moest werken. Bij de studio werden we onthaald door een heuse gastvrouw, kreeg mijn make-up een touch up en konden we nog eten.

Met een applaus werden we in de studio gelaten. Ja, echt waar. Dat was heel leuk, maar ook heel ongemakkelijk. Want mensen klappen voor je, terwijl ze je helemaal niet kennen.

DWDD 03

De tafeldame is de ontzettend intimiderend slimme Rosanne Hertzberger. Een vrouw van mijn leeftijd die columnist is voor NRC Handelsblad en promotie-onderzoek doet aan de UvA in de microbiologie. Dat zeg ik: intimiderend slim. Erg leuk.

Omdat de twee eerste onderwerpen, kindermisbruik en kankerbehandelingen, al heel zwaar waren, was het derde onderwerp luchtig. Té luchtig, volgens veel twitteraars. Leeghoofden en zeikwijven werden we genoemd en of we ook wel wisten dat er ook andere dingen in de wereld speelden dan een dood fictief persoon. Euh ja, hoewel je daar eigenlijk niet op moet reageren trok ik me dat toch ook en ja, ik weet dondersgoed hoe afschuwelijk het leven kan zijn. Daarom is een luchtige noot ook wel eens fijn.

DWDD 08 DWDD 02

Verder waren de reacties eigenlijk hartstikke leuk. Mijn iPhone ontplofte toen ik hem weer aandeed na de uitzending en Anke had me tientallen foto’s gestuurd. En meer mensen, waarvoor dank!

Ik was vreemd genoeg helemaal niet zenuwachtig, zat lekker in m’n vel en had er vooral héél veel zin in. Het enige wat ik lastig vond was dat ik als vierde aan de beurt was: toen was alles al gezegd voor mijn gevoel. Ik ben blij dat ik gewoon gezellig daar ben gaan zitten en dat ik niet hakkelend naar de tafel struikelde.

Benieuwd geworden? Hieronder zie je het fragment!

Ik vond het leuk. En jij?

20 Responses

 • Gina

  Ik vond het heel leuk!!!

 • Haha nee, ik vind het nog steeds zo super vet! En je was de allerknapste!

 • Esmeralda L

  Ik had gekeken. Je zag er echt mooi uit. En je deed het super goed!

 • Jacqueline

  Jij vaagde die zuurpruim met die ponnie helemaal weg! Net even terug gekeken en je rockte het item :)

 • gaaf! ik heb het zelf jammergenoeg gemist gister >.<

 • Ik heb het nog een keer gekeken en wederom zeg ik het, je bent zó mooi Linda! Wow, wat een leuk en lief mens ben je. En gelijk heb je hoor, ik mis ook een 3e deel..

 • Wat leuk dat je hierbij zat en wat zie je er prachtig uit!! Wat een prachtige haren heb je.. Helaas heb de uitzending moeten missen, maar net wel even het fragment bekeken. on topic: Dat nieuwe boek van Bridget J. lijkt me ook helemaal niks..

 • Je zag er echt prachtig uit!

 • Wat naar dat je dan ook van die stomme opmerkingen krijgt! Gelukkig kreeg je ook heel veel lieve reacties

 • Bianca

  Gaaf! En jij was de leukste. Ik vond die suus kaar een rare, sorry. En die 2e leek bijna te zitten huilen.
  Ik snap ook dat je je prima op je gemak voelde. Je hoefde alleen maar om je heen te kijken om te zien dat jij de enige was die mooi was en straalde.

 • Deze gespeelde zuurpruim met pony – die overigens dus ook niet bijna huilde – vond jou fantastisch! Heerlijk oprecht en zoals ik eerder al zei, je straalde van het scherm af.

  • Dank je wel ;-) Ik denk dat heel veel mensen niet doorhebben dat ze ons gevraagd hebben om het nog even lekker aan te dikken. Ik vind het wel lastig: aan de ene kant vind ik het allemaal natuurlijk helemaal geen drama en ik weet heus wel dat het maar een boek is. Aan de andere kant was het super leuk om te gast te zijn, toch?

 • Je hebt helemaal gelijk. De reacties maakten dat wel duidelijk, we hebben ons werk goed gedaan. ;)
  Ik vond het ook super leuk, het hele gebeuren was een fantastische ervaring. (Ik vermaak me ook uitstekend op je site trouwens!)

  • Haha ja he?! Ik was een beetje bang dat je boos zou zijn n.a.v. sommige reacties hier. Maar blijkbaar niet. Ik ben gewoon snel op mijn teentjes getrapt blijkbaar ;-) Dank je! Leuk om te horen.

 • Nee hoor, ik weet hoe ik overkwam op televisie en ‘zuurpruim’ vind ik best treffend. ;) Ik ben blij dat jij het ook vooral leuk vond en gelukkig – net als ik – ook veel leuke reacties hebt gekregen.

 • Rosanne

  Beetje laat, maar mooi verslag Linda. Ik bloos ervan.

 • Wat stoer zeg! En leuk item is het geworden, had het niet gezien maar net teruggekeken hierboven. Ik heb het boek inmiddels uit, ervan genoten al had Helen Bridget wel ietsje jonger mogen houden wat mij betreft.

 • Wat leuk om te zien! En jeetje, wat heb jij prachtige haren haha, dat viel me ff op ;)

 • Wat een leuke meid ben jij :D En ik was het trouwens ontzettend eens met alle vrouwen in deze discussie, hoe erg ook. Het slaat nergens op om ineens zo’n grote stap te nemen naar ‘Bridget is 51′ en ‘Marc is dood’. Het interesseert me dus ook meteen niet meer. Ik ga het boek niet lezen.

Leave a Reply

latest posts from Over mij

Retired
IMG_1752

#ikwordfit (deel 2): Cambridge 500 dieet & afgevallen

Posted on Mar 26, 2015 in Health | 5 comments

IMG_9921

Happy new year: mijn goede voornemens

Posted on Jan 7, 2015 in Over mij | 2 comments

latest posts from Lifestyle

Boekreview Het bloed kruipt Stuart Neville
My Paper Bag 02

New in: MYOMY PAPER BAG Handbag Zip Rambler Brandy

Posted on Sep 9, 2016 in Fashion | 2 comments

Donut zwemband winnen

Donut zwemband winnen van Ditverzinjeniet.nl

Posted on Apr 12, 2016 in Lifestyle | 3 comments