#ikwordfit (deel 2): Cambridge 500 dieet & afgevallen

Posted by Linda Canter | March 26, 2015 5

Ongeveer twee weken geleden schreef ik dat de knop om was: nu ga ik echt fit worden. Die knop is nog steeds helemaal om, ik ben gemotiveerder dan ooit.

Omdat ik maar geen gewicht (of vet) verloor door enkel gezond eten en veel sporten besloot ik dat het tijd was voor een wat meer drastische maatregel. Sinds een week volg ik daarom het Cambridge 500 dieet weer. Dat heb ik al eerder gedaan, de ins en outs over dit dieet kan je hier lezen. Het is een heftig dieet, je eet rond de 460 calorieën per dag (verdeeld over 3 shakes, soepen of repen).

IMG_1833

Ik ben inmiddels een week bezig en ik ben al een kilo vet verloren (en in totaal 2,5 kilo in de eerste 5 dagen). En drie kilo in de eerste week. Mijn doel: zoveel mogelijk afvallen (hopelijk 15 kilo) voor we over 8 weken op vakantie gaan. Ik ga nog 5 weken alleen maar shaken, dan drie weken opbouwen (héél belangrijk) en dan gaan we al naar de VS. De reis die ik daar beschrijf klopt trouwens niet helemaal meer, we gaan alleen nog maar naar Texas. Whoehoe, cowboy.

Hoewel ik alleen shakes drinken maar stom, vies en saai vind werkt het als een tierelier. Ik kook ‘s avonds gewoon voor mijn gezin en als er visite is zet ik gewoon hapjes op tafel. Soms even doorbijten, maar ik doe dit voor mezelf en mijn gezin. En zes weken alleen shakes drinken vind ik goed te overzien. De vorige keer deed ik het vier maanden, maar begon ik op het eind ook wel te smokkelen (en toen ging het een stuk minder snel).

Na de vakantie, waarin ik dus gewoon normaal en gezond kan eten, ga ik kijken of ik door ga shaken voor de laatste kilo’s, of weer vol aan de bak ga in de sportschool met mijn coole trainster. Nou ja, dat laatste ga ik natuurlijk sowieso, maar de vraag is wanneer. Intensief sporten (en sowieso krachttraining) wordt afgeraden als je Cambridge doet, omdat je dan meer kans hebt om je spieren af te breken in plaats van je vet. Cardio kan wel, maar op dit moment voel ik me nog erg slapjes. Ik ben ook niet warm te krijgen, zit de hele dag rillend achter de computer. Op dagen dat ik wat actiever ben (als de kinderen thuis zijn) valt dat gelukkig mee.

IMG_1864 (1)

Lace shirtje van Miss Etam in… maat L!

Oh ja, last but not least: ik ben al een volle kledingmaat gezakt, van XL/46 naar L/44. Ik dacht eerst dat ik gewoon mazzel had met een ruimvallend kledingstuk, maar het is bij 4 kledingstukken zo. Het zal dus wel kloppen ;-)

Volgende week hoop ik weer een mooie update te kunnen schrijven!

5 Responses

Leave a Reply

latest posts from Health

Emigreren naar Zuid-Afrika
File_005

Verhuisd naar Zuid-Afrika

Posted on Apr 10, 2016 in Emigreren | 5 comments

102

Inspiratie voor mijn Zuid-Afrikaanse kantoor

Posted on Apr 8, 2016 in Emigreren | one comment

Articles you may be interested

File_005
20160418_140557

Emigreren naar Zuid-Afrika!

Posted on Apr 5, 2016 in Emigreren | 3 comments