Maandag vlieg ik naar New York

Posted by Linda Canter | December 12, 2015 1

Maandag vlieg ik naar New York! Ik heb er echt onwijs veel zin in, heerlijk relaxen en deze prachtige stad bekijken. Een weekje later vlieg ik weer terug naar mijn gezinnetje, ook geen straf.

Het inmiddels al dik 5,5 jaar geleden dat ik voor het laatst in New York was. Toen we trouwden in mei 2010 zijn Rob en ik hier twee weken op huwelijksreis geweest. Daarvoor ging ik al een keer in 2006 tien dagen in m’n eentje en in 2007 nog een keer drie weken – waarbij twee vriendinnen me ook kwamen opzoeken.

De High Line heb ik de vorige keer helemaal gemist, al ben ik er niet zeker van of dat toen ook al zo populair is. Daarnaast ga ik lekker naar de kerstshow van The Rockettes in Radio City Music Hall. Lijkt me bijzonder spectaculair en heb het ticket al klaar liggen.

PICT6867

In november 2007, toen de grote kerstboom bij Rockefeller Center nog niet was opgetuigd, maar deze bij de Radio City Music Hall wel

Voor mijn nieuwe website Hurray-USA schreef ik onlangs over de mooiste ijsbanen van NYC. Daar wil ik natuurlijk zeker een kijkje gaan nemen. En de kerstboom bij Rockefeller Center, daar ren ik als eerste heen als ik mijn koffer heb gedumpt. Die koffer gaat trouwens zo goed als leeg mee, zodat ik kan shoppen. Ik koop altijd graag schoenen voor de kinderen (oké, en voor mezelf) in de VS en ook lekkere etenswaren, zoals bijzondere koffiemelk met smaakjes en siropen die je hier niet kunt krijgen.

IMG_7694

Ik heb twee hele fijne reisgidsen, allebei van Capitool. De één voor in de hotelkamer (want de fullsize variant) en de ander om lekker makkelijk mee te nemen, een compacte versie. Het leuke aan de reisgids is dat er onder andere een handige losse kaart in zit die je kunt meenemen, er een metrokaart in zit en regelmatig wordt ge-update, zodat er ook nieuwe hippe plekken in staan, zoals de High Line.

Wat ook heel leuk is: Sabine en ik zijn van plan om elkaar eindelijk eens in het echt te zien. En wat is nou meer bijzonder dan om elkaar te ontmoeten in New York? Aangezien zij een echte foodie is – met een prachtig nieuw kookboek, Guilty Pleasures – hoop ik dat ze me nog wat tips kan geven over waar ik echt moet gaan eten. Ik ben niet zo culinair onderlegd ;-)

Ben jij wel eens in New York geweest?

One Response

  • Heeeeeeel veel plezier in NY! Ik ben gepast jaloers, haha. Wat lijkt het me gaaf om rond kerst in Amerika te zijn. Geniet ervan!

Leave a Reply

latest posts from Personal

20151214_165948
One world trade center

Kerst in New York: foto’s deel 1

Posted on Dec 21, 2015 in Personal | no responses

Hurray-USA

Nu online: Hurray-USA.nl

Posted on Dec 2, 2015 in Personal | 2 comments

Articles you may be interested

New York, New York