Met je kind naar het theater: Dora’s Piratenavontuur

Posted by Linda Canter | April 22, 2015 0

Ik ga graag naar het theater. Fan van toneel ben ik niet, maar concerten in het theater vind ik erg leuk en sinds kort heb ik een nieuwe hobby: met Cody naar kindershows.

In maart ging ik samen met de kleine man en wat vriendjes uit de buurt naar Brandweerman Sam en zondag mocht ik naar de première van Dora’s Piratenavontuur in theater Gooiland in Hilversum.

IMG_2232

Dora, Diego en hun beste vriend Boots, maar ook Rugzak, Kaart en haar andere vriendjes moeten naar Schateiland, om hun schatkist terug te krijgen van de piraten biggen. Dat is nog niet zo makkelijk, want ze moeten langs de dansende berg, de zotte zingende brug en nog veel meer spannende, vrolijke en grappige hindernissen. Dora en haar vriendjes roepen de jonge bezoekers dan ook op om een handje te helpen. Maar pas op voor Zwieber!

Cody vindt het altijd een beetje spannend: al dat lawaai, al die mensen en natuurlijk die klapperende stoelen die zo dichtklappen als je maar 15 kilo weegt. En dus zat mijn moppie de hele show op schoot: helemaal prima wat mij betreft. Vaak heeft een show een vanaf-leeftijd, maar het valt me op dat kinderen die wat ouder zijn nóg meer genieten van de voorstelling.

IMG_2229

Ik vond de voorstelling erg leuk. Natuurlijk ga je voor je kind, maar het is fijn als je jezelf ook niet stierlijk verveeld. Het verhaal is grappig en er komen super veel liedjes in de show voor. Logisch ook, want het is een musical. Ook het decor is leuk ontworpen, vooral het schip vond Cody heel bijzonder. Ik kon merken dat de kinderen in de zaal Dora goed kenden, want ze wisten precies wat ze moesten antwoorden als Dora iets vroeg. Die interactie met het publiek was ook erg leuk.

IMG_2238

Ik vind kindermusicals zeker een aanrader voor een leuk uitje met je kleintje. Alleen vind ik één ding wel heel bizar: je betaalt voor kinderen dezelfde prijs als voor volwassenen. En als je dus met één kind gaat, leg je al snel 40 euro neer. Dat vind ik enorm veel geld voor een show die, inclusief pauze, ongeveer vijf kwartier duurt. Hier kan je bekijken waar je Dora’s Piratenavontuur nog meer kan bekijken.

Ga jij wel eens naar het theater met je kinderen?

Leave a Reply

latest posts from Kids

Kurio-Tab204
Wat-een-pech,-mijn-naam-is-weg-02

Boekreview: Wat een pech, mijn naam is weg + win

Posted on Aug 21, 2015 in Books | 11 comments

20150807_073859

Ik heb een nieuwe fiets!

Posted on Aug 7, 2015 in Kids | 2 comments

Articles you may be interested

Fietsen-2