Mijn pensioen als ZZP-er

Posted by Linda Canter | April 9, 2015 0

Sommige dingen zijn goed geregeld als je voor een baas werkt: je kunt vrije dagen opnemen en dus doorbetaald op vakantie, je krijgt ook gewoon geld als je ziek thuis bent én je bouwt pensioen op. Als ZZP-er heb je die voordelen niet.

Maar als ZZP-er kun je wel in je pyjama naar je werk, gewoon midden op de dag even gaan slapen omdat je moe bent en lekker je eigen uren bepalen. Zelfstandig ondernemer zijn heeft voor- en nadelen. Tegen sommige nadelen, zoals ziekte, kun je je verzekeren. Je kunt ook gewoon sparen en hopen dat je nooit iets ernstigs overkomt. Zo denk ik ook over mijn pensioenopbouw.

Zelf sparen voor je pensioen

Wat mij betreft kun je niet vroeg genoeg met je pensioenopbouw beginnen. Nou ben ik natuurlijk geen 18 meer, maar ik ben al wel een tijd  serieus voor mijn pensioen aan het sparen. Vooralsnog doe ik dat gewoon op een eigen spaarrekening, maar eigenlijk wil ik eens gaan zoeken naar een gespecialiseerde oplossing hiervoor. Per maand spaar ik een x-bedrag, wat ik ook echt op die rekening laat staan. Soms heb ik minder inkomsten en red ik het bedrag niet helemaal, maar soms ga ik er ook driedubbel overheen.

Als ik met pensioen ga…

…dan zie ik mezelf over een jaartje of 30 wel relaxen in Florida op een strand. Check ook PensioenAAN.nl. Denk jij wel eens na over je pensioen? Ik heb echt geen zin om over 40 jaar nog zo hard te moeten werken als ik nu doe, maar comfortabel blijven leven, dat wil ik dan wel weer graag. Een beetje luxe kan nooit kwaad, toch? En dus kijk ik trots elke maand naar mijn groeiende rekening en denk ik aan de cocktails die ik er in de toekomst van kan drinken.

Denk jij wel eens aan je pensioen?

 

Leave a Reply