New York: tot over 4 weken

Posted by Linda Canter | November 16, 2015 1

Het is bijna zo ver: over vier weken zit ik in het vliegtuig naar New York. Ik vertel je vandaag wat mijn plannen zijn.

Ik vertrek op een maandag naar de VS. In mijn eentje, om heerlijk te genieten van al het mooie wat New York in kerstsferen te bieden heeft. Ik ga alleen, omdat er ten eerste iemand bij de kinderen moet blijven en ten tweede omdat ik dat eerder heb gedaan en het heerlijk vind om te kunnen doen en laten wat ik wil.

nyc-christmas-2011-01

Ik ben dol op de kerstsfeer en droomde er altijd al van om naar New York te gaan rond deze tijd. Ik ben van plan om als eerste naar de kerstboom bij Rockefeller Center te gaan: die van tientallen meters hoog en met een ijsbaan eronder. Daarnaast heb ik een ticket voor A Christmas Spectacular van The Rockettes in Radio City Music Hall, hoop ik een kaartje bemachtigd te hebben voor opnames van The Tonight Show en wil ik graag naar de kerstmarkt vlak bij mijn hotel bij Central Park. Als het weer een beetje mee zit, dan wil ik ook met de trein naar Washington gaan. Ik ben daar nog nooit geweest en het lijkt me prachtig. Behalve als er een meter sneeuw ligt, dan ga ik wel een andere keer.

New York in snow

Kerst in New York: het lijkt me magisch. Al die lampjes, al die prachtige kerstetalages op 5th Avenue.  En dan heerlijk alles doen wat ik wil, zonder overleg. Ik kan het iedereen aanraden. Mijn speciale waterdichte winterboots heb ik al in huis, het enige wat ik nog nodig heb is een goede winterjas.

Op dit moment heb ik een heerlijke tussenjas, eentje van imitatieleer met een warme kraag,  die perfect is voor in de herfst. Maar aangezien het in New York met gemak 10 graden onder het vriespunt kan worden in New York, heb ik toch iets warmers nodig. En die warme kraag, daar ben ik wel een beetje verliefd op geworden, hoe fout ik het ook vind.

Deze jassen vond ik via Winterjassen.com. Ik vind ze allebei heel mooi, al lijkt de rechter me wat kort. Bovendien ben ik ook gek op leren jassen, dus ik denk er nog even over na.

Collage winterjas

Heb jij nog tips voor mij? Wat moet je echt doen als je rond de kerst in New York bent?

Foto: Happb.com

Yoon S. Byun/AP

One Response

Leave a Reply