Review: Bruynzeel pastelpotloden (blik van 45 en doos van 12 kleuren)

Posted by Linda Canter | March 23, 2015 1

Sinds ik veel aan het kleuren ben zoek ik ook steeds naar nieuwe materialen om mee te kleuren. Ik heb een doos kleurpotloden van Bruynzeel die ik vroeger van mijn oma had gekregen die heel mooi is, maar het zijn gewoon reguliere potloden. Fijn, maar niet te mengen.

Ik werd steeds nieuwsgieriger naar de pastelpotloden van Bruynzeel. Deze potloden zijn eigenlijk gewoon pastelkrijtjes, maar dan in een potloodhuls. Van Bruna Hardenberg kreeg ik het schitterende blik met 45 pastelpotloden om te reviewen. Van Bruynzeel zelf kreeg ik een doos met 12 kleuren.

Bruynzeel pastel 12

Bruynzeel-pastelpotloden-07 Bruynzeel-pastelpotloden-06

Kijk eens naar al die prachtige kleuren, daar ga je toch van watertanden? Ik vind het echt helemaal geweldig om er naar te kijken en mee te kleuren. Ik trok een kleurboek uit de kast (Het geheime woud) en ging aan de slag. De potloden zijn gemaakt van heel glad hout en liggen heerlijk in de hand.

Bruynzeel-pastelpotloden-011

De pastelpotloden laten zich heel goed mengen, faden en ook weer verwijderen. Met een stukje kneedgum kan je foutjes makkelijk weggummen. Mengen kan je doen met je vingers, een wattenstaafje of een speciale doezelaar. Met het blik van 45 potloden heb je ook meer dan genoeg kleurkeuze.

Bruynzeel-pastelpotloden-04 Bruynzeel-pastelpotloden-03

Een nadeel van de pastelpotloden: ze kruimelen heel erg, omdat het in feite krijt is. Je bent dus steeds poeder aan het wegblazen (niet vegen, tenzij je de kleur op je papier wilt hebben). Zelf vind ik dat voor af en toe echt geen probleem, maar ik zou dat niet bij elke kleurplaat willen doen. Nou moet ik ook wel toegeven dat dit wel luxe potloden zijn die ook worden gebruikt door echte kunstenaars voor de mooiste tekeningen. Ik kan niet tekenen en kleur er dus mee.

Ook het slijpen is een secuur werkje. Je moet óf een hele goede puntenslijper gebruiken of je kan ze slijpen met een mesje. Ik heb gezien hoe het moet, maar ik durf het zelf nog niet helemaal aan eerlijk gezegd.

Je kan met Bruynzeel Design pastelpotloden ook kleuren op gekleurd papier, zoals zwart of speciaal tekenpapier met een grijzige of gelige kleur. De kleuren zijn goed op te bouwen qua intensiteit.

Bruynzeel-pastelpotloden-01

Hieronder zie je alle kleuren uit het grote blik (inclusief wit links bovenin):

Bruynzeel-pastelpotloden-08 Bruynzeel-pastelpotloden-09

De Bruynzeel potloden koop je o.a. bij Bol.com en Bruna Hardenberg (Voorstraat 12). Het blik kan ik niet vinden bij Bol.com, maar wel een hele mooie doos Bruynzeel pastelpotloden (48 stuks) en hier de Bruynzeel pastelpotloden (12 stuks). Bij Bruna Hardenberg was het blik tijdelijk maar €24,95, maar of die actie nog steeds geldt weet ik niet. Bij Bol.com betaal je datzelfde bedrag voor 12 potloden en €77,99 voor de grote box.

Waarmee kleur jij het liefst?

One Response

  • Ik gebruik de stabilo 88, 68. Potloden van derwent, bruijnzeel en staedtler. En heb ook nog staedtler fineliners en stiften. Wil heel graag de faber castell nog toevoegen aan mijn kleurmaterialen collectie.

Leave a Reply

Articles you may be interested

Essie-Dress-to-Kill-herfst-2014-03
Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Tip: 2+1 gratis op L’Oreal en Essie

Posted on Apr 23, 2014 in General | no responses

Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Swatches: Essie Hide & Go Chic lente 2014

Posted on Apr 15, 2014 in Nagellak | 7 comments