Review Kurio Telekids Tab 2 voor kinderen

Posted by Linda Canter | November 20, 2015 0

Spelen jouw kinderen ook zo graag een spelletje op jouw smartphone of tablet? Die van mij wel en dat mag ook best, maar het nadeel is dat er soms mensen worden gebeld die ik al in honderd jaar heb gesproken of dat er per ongeluk allerlei mailtjes worden gewist. Niet echt handig dus, je zakelijke telefoon in kleine kinderhandjes drukken.

Ik was dan ook heel blij toen ik de Kurio Telekids Tab 2 voor kinderen ontving. Filmpjes kijken via Netflix en YouTube, spelletjes spelen: het kan allemaal op deze handige Android tablet. Hij is extra sterk en heeft een roze of blauwe beschermhoes van siliconen, waardoor het niet zo heel erg is als hij eens een keer uit de kleine handjes valt. Met de (redelijk onhandige) standaard kun je hem ook rechtop zetten.

Kurio-Tab203

De tablet is speciaal ontwikkeld voor kleine kinderen vanaf een jaartje of 3 of 4. Zo zorgt het Kurio Genius filtersysteem ervoor dat kinderen in een veilige omgeving en zonder ouderlijk toezicht online video’s kunnen kijken, veilig kunnen gamen en spelenderwijs kunnen leren. De ingestelde tijdlimiet zorgt ervoor dat kinderen niet langer dan wenselijk gebruik maken van de tablet. Door middel van het vooraf ingestelde profiel ‘groeit’ de Kurio met je kindje mee; de restricties, websites en apps die toegankelijk zijn, worden automatisch aangepast naarmate het kind ouder wordt. Vanuit het oudergedeelte wordt het beheer gehouden. Super handig, want als het aan de kinderen ligt kijken ze de hele dag filmpjes van Peppa Pig.

Kurio-Tab204

Je kunt ook andere spelletjes doen: zo heeft deze tablet de Kurio motion techniek, waarmee je sportieve spelletjes voor de camera van de tablet kunt spelen. Ik vind de kinderen hier nog wat klein voor, dus wij hebben dit nog niet uitgeprobeerd.

Kurio-Tab202

De Kurio Telekids Tab 2 is een handige, leuke tablet voor kleine kinderen. Hij is wat traag, maar goed, kinderen hebben ook niet het snelste van het snelste nodig. Over het algemeen werkt de tablet uitstekend en vind ik het erg prettig om een tablet, geschikt voor kleintjes, zonder mail- en belfunctie, te hebben.

Je vind hier de Kurio Tab 2 roze en hier de Kurio Tab 2 blauw.

De Kurio Tab 2 kost €119,95.

Leave a Reply

latest posts from Kids

Wat-een-pech,-mijn-naam-is-weg-02
20150807_073859

Ik heb een nieuwe fiets!

Posted on Aug 7, 2015 in Kids | 2 comments

IMG_2667

Zo ‘verdien je geld’ met kinderschoenen kopen…

Posted on Aug 5, 2015 in Fashion | one comment

Articles you may be interested