Review: Rituals – Oriental Nights

Posted by Linda Canter | December 8, 2015 1

Geïnspireerd door de adelijke bedoeïenen lanceert Rituals Cosmetics deze winter de limited collectie Oriental Nights. De producten uit Oriental Nights zijn verrijkt met mirre en cacao en ik mocht ze reviewen.

Rituals-Oriental-Nights-01

De Rituals Oriëntal Nights collectie

De bedoeïenen gebruikten mirre tijdens religieuze plechtigheden, meditatie en voor medische doeleinden. Het warme, rijke en sensuele aroma van mirre werkt kalmerend, de romige, zoete geur van cacao geeft een warm gevoel.

De Oriental Dream shower foam brengt lichaam en geest in balans en laat de spieren ontspannen. Ervaar glinsterende oriëntaalse nachten met de rijke en intensief voedende Oriental shimmer cream, die een subtiele glinstering op de huid achterlaat.

De Oriental Light geurkaars biedt licht tijdens de donkere winteravonden. Verspreid de geur van mirre en kardemom via een stijlvolle manier in huis met Oriental Magic tassels, een collectie bestaande uit vijf
speciaal ontworpen kwastjes geparfumeerd met een speciale olie die een interieurparfum bevat.

Voor de koude avonden is er Oriental Night Tea, een herbal kamille en ontspannende lavendel.

De parfumvrije formule van Oriental Energy hand wash voedt de huid diep voor zachte handen. De Oriental Heart fragrance sticks verrijken het interieur met mirre en kardemom.

Tip: Rituals bij Bol.com

Rituals-Oriental-Nights-04

Rituals – Oriëntal Nights review

Oh lucky me: ik kreeg niet één, maar twee pakketten met een groot deel van de Oriëntal Nights collectie van Rituals. Onder het mom van ‘give from the hart’, iemand verrassen met iets moois. En dat is ook de bedoeling. De Oriental shimmer cream is voor mijn lieve buurvrouw en ook mijn beste vriendin wil ik daarmee verrassen. En ik weet zeker, dan mijn twee theeleutende buurvrouwen heel gelukkig worden van de ontspannende thee. De douche foams en geurkaarsen houd ik lekker zelf, want daar ben ik véél te dol op.

De douche foam van Rituals is de beste die er is. En het verbaasd me elke keer weer hoe lang ik met een fles kan doen. Ik hou van de zachte streling op mijn huid en de kruidige geur. De geur van de crème verbaasde me: ik had verwacht dat hij kruidiger zou zijn, maar in werkelijkheid ruikt hij naar de ingrediënten: amandelen en creamy cacao. Mijn favoriet: ik koop uitsluitend crèmes met zulke zoete geuren. De shimmer erin is mooi en enigszins zichtbaar, maar in de winter laat ik mijn blote huid nauwelijks zien.

Rituals-Oriental-Nights-06

De geurtassels dan. Deze ouderwetse kwastjes ogen… tja, niet passend bij mijn inrichting. Rob zei: “Wat is dát nou weer”, toen hij het exemplaar zag wat ik aan de deurklink had gehangen. En eerlijk is eerlijk: ik word ook niet warm van het uiterlijk. Wel van de geur en de manier waarop de geur wordt verspreid. En dus hangt er één in de woonkamer en één in mijn kantoor. Deze mini tassels uit de Oriental Nights collectie is ontworpen om in de kerstboom te hangen, maar ik heb een houten kerstboom, waar je niks in kunt hangen. Je krijgt er een klein flesje parfumolie bij, zodat je langer kunt genieten van de geur.

Rituals-Oriental-Nights-05

De geurkaars is perfect. Laat hem de eerste keer een paar uur branden, zodat de toplaag helemaal smelt. Zo kun je hem gelijkmatig opbranden. Helaas lukte dat trouwens de eerste keer bij mij niet helemaal en walmen de Rituals geurkaarsen erg, maar de geur maakt alles goed. Zelfs na uren als je de kaars hebt gedoofd, ruik je de geur nog. Ik ben er dol op. Eigenlijk op alle geurkaarsen van Rituals. Ik heb mijn zinnen gezet op de nieuwe Private Collection en de Sweet Sunrise geurkaars.

RITUALS – ORIËNTAL NIGHTS prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

Rituals koop je natuurlijk in de Rituals winkels, maar nog makkelijker koop je Rituals bij Bol.com. Prijzen van de Oriental Nights collectie variëren van €4,50 (de thee) tot €42,50 (de XL geurkaars). Voor de handzeep betaal je 8 euro, de foam is €8,50. De reguliere geurkaars kost € 18,50, de geurstokjes €24,50 en de tassels zijn €29,50. De bodycrème tot slot, deze kost €17,50. Mijn aanraders zijn de geurkaars, geurstokjes, crème en de foam.

Heb jij al iets van de Oriental Nights collectie van Rituals gekocht?

One Response

Leave a Reply

Articles you may be interested