Swatches: Essie – Cashmere Matte collectie

Posted by Linda Canter | May 1, 2015 6

Goedemorgen! Vandaag heb ik een nagellakcollectie voor je waar ik eindelijk weer eens warm voor liep. Als je zoveel kleuren hebt, dan gaat je hart niet vaak sneller meer kloppen van wat nieuwe kleuren. Maar Essie weet me keer op keer te verrassen.

Essie-Cashmere-Matte-01

ESSIE CASHMERE MATTE COLLECTIE

Ik heb vijf van de zes kleuren om je te laten zien. De enige die mist is Spun in Luxe, een prachtige donkerblauw, naar zwart neigende kleur.

Onze garderobe gaat voor chic, waarom onze nagels dan niet? Voor nagels die houden van ‘the finer things in life’ is de cashmere matte collectie een fijne ontdekking. Denk aan zachte cashmere-like kleuren als Wrap Me Up, Just Stitched, All Eyes On Nude, Coat Couture en Spun in Luxe. De cashmeres hebben een matte finish en reflecterende micro parels voor een rijk, zachtgeweven effect. Precies de juiste stijl voor een tijdloos chique look.

Essie-Cashmere-Matte-02

Fijne kleurtjes voor de lente en zomer, ik word er direct vrolijk van. Kijk je mee naar de swatches? Op elke foto zie je twee laagjes nagellak. Op elke ringvinger heb ik een laagje topcoat gesmeerd, zodat je ook kan zien hoe de kleur met topcoat is.

Essie-Cashmere-Matte-Just-Stitched-01

Just Stitched is een prachtige zachtroze kleur. Hij dekt redelijk, ik zie nog witte randjes, maar die storen me niet. De micro parels glitteren opvallend. Één van mijn favorieten.

Essie-Cashmere-Matte-Wrap-Me-Up-01

Wrap Me Up is een crèmekleur die een minder opvallende glitter heeft. Ik vind het een mooie kleur, maar wel een beetje saai. Met topcoat vind ik hem mooier.

Essie-Cashmere-All-Eyes-On-Nudes-01

All Eyes On Nude past goed bij mijn huidskleur, al is ‘ie wat bruiner dan ik ben (gelukkig gaan we bijna op vakantie). Een mooie lak, die ik opnieuw met topcoat mooier vind.

Essie-Cashmere-Matte-Comfy-In-Cashmere-01

Comfy in Cashmere vind ik prachtig. De kleur is taupe met een paarse ondertoon en een schitterende blauw-paarse schittering. Zowel mat als glanzend vind ik dit een hele mooie kleur.

Essie-Cashmere-Matte-Coat-Couture-02

Coat Couture is het topstuk van de collectie. Alleen in het flesje al is ‘ie schitterend. De paarse kleur, de blauwe schittering. Ik bleef er maar naar kijken. Daarom nog een paar foto’s van dit plaatje.

Essie-Cashmere-Matte-Coat-Couture-01.jpg2 Essie-Cashmere-Matte-Coat-Couture-03

Essie Cashmere Matte collectie review

De kleuren van de Cashmere Matte collectie vind ik erg mooi. De kleuren met de echte blauwige schittering spreken me het meest aan. Zij zijn zowel met als zonder topcoat erg mooi. De beige en tan kleur vind ik ook wel mooi, ik hou van het matte effect, maar de schittering is wat voor mij de andere kleuren echt bijzonder maakt. Het kwastje is zoals altijd lekker vol, dik en rond.

Er is alleen één nadeel: de nagellak blijft voor geen meter zitten. Ik had bij Coat Couture (met basecoat en topcoat) al na twee dagen chips en tipwear. En dat is een tegenvaller, want de lak van Essie blijft normaal altijd zo goed zitten. Ik herken dit wel, de OPI suede lakken (oude foto’s!) bleven ook slecht zitten. En als het met topcoat al zo van je nagels af is, wil ik helemaal niet weten hoe het zonder topcoat is.

ESSIE CASHMERE MATTE COLLECTIE prijs, inhoud en verkrijgbaarheid

Essie koop je natuurlijk in de winkel bij Etos of DA. De Essie Cashmere collectie bij Bol.com is nu in de aanbieding: je koopt 2 lakjes voor 15 euro. Normaal betaal je een tientje voor één flesje (13,5 ml).

Collage Essie Cashmere

Welke kleur is jouw favoriet?

PS: Check nog even mijn swatches van de Dress to Kill collectie van Essie. Daar ben ik nog steeds verliefd op!

6 Responses

Leave a Reply

Articles you may be interested