Update: Philips Lumea review nummer twee: mijn ervaringen

Posted by Linda Canter | April 23, 2015 4

Ruim een jaar geleden kocht ik een Philips Lumea IPL-apparaat. Mijn review hierover is één van de best bekeken artikelen op mijn website. Veel mensen vragen om een update, dus hier is ‘ie dan.

Voor de originele review over de Philips Lumea  SC1991/00 en heel veel extra informatie over IPL en het apparaat moet je even op de link klikken.

Philips-Lumea-04

In de winter heb ik de Lumea niet gebruikt. In de winterdagen vind ik het namelijk niet zo rampzalig om mijn benen even snel te scheren. Bovendien had ik toen minder tijd om te flitsen: iets wat ik toch graag doe als ik alleen ben en direct na het douchen. Vooral door tijdgebrek heb ik in de winter minder geflits.

Philips Lumea review

Deze lente heb ik het flitsen weer opgepakt. Na één keer bleef de haargroei op mijn benen al weer voor een maand weg. Dit kon ik super makkelijk bekijken, want ik heb een aantal tattoo’s op mijn been en op die plek kan je geen IPL gebruiken. Zo gauw de haartjes na het scheren hier weer begonnen te groeien, waren de rest van mijn benen nog keurig kaal. Na een maand kwamen de haartjes terug en werd het tijd om opnieuw te gaan flitsen.

Tip: Philips Lumea bij Bol.com

Philips-Lumea-02

Ook voor mijn bikinilijn gebruik ik de Lumea, al blijft dit een gevoelig plekje. Mijn aanrader: doe deze plek als eerste, voordat het apparaat warm is geworden van het vele flitsen. Ik merk al na twee keer flitsen dat ook hier de haargroei veel minder is geworden, al gaat het veel minder hard dan op  mijn benen. Mijn oksels lijken het minst onder de indruk van de behandelingen. Tot nu toe heb ik drie keer geflitst, maar de haargroei wordt nog niet minder. Vorig jaar wel, dus ik weet dat ik gewoon even moet doorzetten.

Ik ben heel erg tevreden met mijn Philips Lumea en ik ben blij dat ik hem heb gekocht. 200 euro is best veel geld (dat was met een cashback actie), maar mijn model is inmiddels alweer een stukje goedkoper geworden. Het is het geld zeker waard en ik weet zeker dat ik er ook deze zomer weer veel plezier van zal hebben.

Twee dingen vind ik jammer: dat ik de Philips Lumea niet op mijn ‘snor’ (2 zwarte haartjes in mijn gezicht) kan gebruiken en dat het haar nooit voor altijd weg blijft. Je kan haarloos blijven, maar dan moet je wel alsnog elke twee maanden flitsen.

Koop je Philips Lumea bij Bol.com. Ik kocht de mijne voor 200 euro.

4 Responses

  • Fijn dat het wel werkt. Ik zoek iets voor mijn gezicht. De donshaartjes vind ik zo storend.

  • Jammer dat ik het niet kan betalen maar anders leek het me erg fijn!

  • Wat een fijne en duidelijke review!
    Ik zit nog steeds te twijfelen, maar aan de andere kant het is het wel waard.

  • Akasha

    De Philips Lumea is helaas niet voor mij gemaakt. Ik zie, zeker na de derde beurt enorm verschil (ik deed 1 been wel en 1 been niet om het echt goed te kunnen zien). Het behandelde been is veel haarvrijer.. maar niet helemaal. Ofwel mis ik plekjes, ofwel werkt het niet echt optimaal – in beide gevallen is het resultaat onvoldoende om echt summerproof de lente in te gaan. Idem voor de bikinilijn en de oksels. Er is wel degelijk duidelijk minder haargroei, maar opnieuw niet voldoende om echt fris en vrolijk in een bikini rond te dartelen zonder nog bijkomend te scheren/epileren. En laat dat net zijn wat ik zocht, omdat ik ontzettend veel last heb van ontstekinkjes en ingegroeide haartjes (of bloeduitstortingen bij het waxen, zèlfs bij de schoonheidspecialiste). Als ik er alsnog met een mesje over moet, is het voordeel weg natuurlijk.

    Het ding is wel handig in gebruik, simpel (dus foolproof), doet geen pijn en gaat dankzij de vrij lange kabel mee tot alle zones ‘bewerkt’ zijn. Dat je ervoor telkens moet scheren maakte het voor mij in de dagen erna wel een stuk minder aangenaam. Er bestaan er nu ook die wel voor gezichtshaar gebruikt mogen worden, al heb ik die zelf niet.

Leave a Reply

Articles you may be interested

Essie-Dress-to-Kill-herfst-2014-03
Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Tip: 2+1 gratis op L’Oreal en Essie

Posted on Apr 23, 2014 in General | no responses

Essie-Hide-&-Go-Chic-01

Swatches: Essie Hide & Go Chic lente 2014

Posted on Apr 15, 2014 in Nagellak | 7 comments