Vintage sieraden shoppen

Posted by Linda Canter | July 16, 2015 1

Ik houd van sieraden. Ik heb een stel sieraden die ik altijd draag, zoals mijn trouwring. Daarnaast heb ook steeds vaker weer oorbellen in. De eerste jaren na de geboorte van de kindjes wat minder, want die grijpgrage handjes kunnen nogal pijnlijk aan je oorbellen trekken.

Hoewel mijn horloges en ringen, die ik altijd draag, een strakke  uitstraling hebben, vind ik het ook wel eens leuk om iets heel anders te dragen. Vintage sieraden, in mijn geval. Ik houd heel erg van vintage ringen, zoals cocktailringen met een grote, glimmende steen erin. Je wilt niet weten hoeveel ringen met nep diamanten ik heb. In roze (very Paris Hilton), transparant en geel. Ook heel leuk vind ik humoristische ringen, zoals deze super schattige flamingo en ananasring. Vintage, maar ook helemaal hip. Flamingo’s en ananassen zijn op dit moment niet uit het straatbeeld weg te denken.

Vintage ringen

Qua oorbellen houd ik van uitbundige kleuren met steentjes. Hangende, opvallende oorbellen voor mij dus. Één uitzondering: de 50s My Fancy Button earrings zijn perfectie. En dat komt natuurlijk vooral door de Tiffany blauwe kleur. Mijn andere favoriete vintage oorbellen zijn deze twee sets goudkleurige met zwarte oorbellen. Je kan ze zowel naar je werk als op de rode loper dragen. In mijn geval naar het werk dus, want ik heb nog nooit op een rode loper gestaan.

Vintage oorbellen

Alle bovenstaande vintage sieraden zijn afkomstig van topvintage.nl. In deze webwinkel vind je de mooiste vintage kleding. Vooral de jurken en de petticoats vind ik echt prachtig. Ooit wil ik nog eens zo’n perfecte petticoat kopen: al is het maar omdat het me zo leuk lijkt om rondjes mee te draaien.

Wat voor soort sieraden vind jij het leukst; vintage of modern?

One Response

Leave a Reply